Overslaan en naar de inhoud gaan

Buit bij reinigingsdienst veel groter dan het koningszilver

Geplaatst opmaandag 23 januari 2017 - 6:00

De dieven van het koningszilver van schuttersbroederschap Sint Sebastianus uit Kerkrade hebben jarenlang ook andere goederen, zoals witgoed, verduisterd en doorverkocht.

Dat deden ze bij hun werkgever reinigingsdienst Rd4 in Heerlen. De twee speelden daarbij onder een hoedje met opkopers. Die kregen gratis goederen als zwijggeld. Dat meldt De Limburger op basis van documenten die de krant heeft ingezien.

Verdwenen
Een kist met de kostbare schuttersschilden bleek in mei 2013 verdwenen te zijn uit een kluis van een kantoor van de Rabobank in Kerkrade. Die was meegegeven als grof vuil aan de reinigingsdienst.

Gevonden
Onderzoek naar de praktijken van Frans S. (47) en John R. (54) uit Brunssum leidde naar het waardevolle
koningszilver dat in februari 2014 aan de dolgelukkige schutters teruggegeven kon worden.

De politie pakte de twee op nadat ze het koningszilver voor 20.000 euro aan een pseudokoper hadden verpatst. Het lag maanden lang begraven in een vogelren.

Rechtszaak
De twee (inmiddels ex-werknemers van Rd4) staan dinsdag op verdenking van verduistering voor de rechter. Via de civiele rechter hebben ze al 50.000 euro aan hun ex-baas moeten betalen.

Maandag in De Limburger een reconstructie over de diefstal van het koningszilver.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Verdachten van stelen schutterszilver voor rechter
Broederschap hoopt op duidelijkheid over schutterszilver
Dieven koningszilver wilden de buit eerlijk verdelen
Eis: taakstraf voor 'kruimeldieven' die koningszilver stalen
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen