Overslaan en naar de inhoud gaan

Buien zetten A79 onder water, delen snelweg nog dicht

Geplaatst opdinsdag 13 juli 2021 - 18:22

Een enorme stortbui heeft dinsdag aan het einde van de middag de A79 bij Heerlen compleet onder water gezet.

De politie sloot de snelweg aan het begin van de avond tijdelijk af.

Afsluiting
Rond 20:00 uur waren nog drie stukken van de snelweg dicht: het stuk bij knooppunt Kunderberg, waar het water rond die tijd nog altijd steeg, het stuk snelweg bij Voerendaal en het knooppunt van de A79 met de A76, vanuit de richting Maastricht naar Heerlen.

De tegenovergestelde rijrichting, dus van Heerlen richting Maastricht, zou dinsdagavond sowieso al dicht zijn wegens onderhoudswerkzaamheden.

Knooppunt met A76
Rijkswaterstaat voert nog een inspectie uit bij het knooppunt met de A76. Het is de vraag waarom het water daar niet weg kan. Omdat er nog meer regen wordt verwacht, is het de vraag of dat stuk snelweg dinsdagavond nog open kan.

'Mijd A79'
De politie roept automobilisten op de A79 te mijden. De A79 is de snelweg tussen Heerlen en Maastricht. Hevige regenbuien zorgden er voor wateroverlast. Rijkswaterstaat leidt het verkeer richting Heerlen vanaf knooppunt Kruisdonk op de A2 om via de A76. Op de A79 zijn er vanaf Voerendaal omleidingen. "Volg de aanwijzingen en ben niet te eigenwijs, dat kan u duur komen te staan", waarschuwt de politie op Twitter.

Onderhoudswerkzaamheden
Op het punt waar de snelweg onder water is kwam te staan, voert Rijkswaterstaat momenteel onderhoudswerkzaamheden uit. Of die de oorzaak zijn dat de A79 blank is komen te staan, is niet duidelijk.

Een woordvoerster van Rijkswaterstaat liet weten dat voor onderhoudswerkzaamheden al gedeelten van de A79 waren afgesloten afgelopen maanden. De overlast voor het verkeer werd niet alleen door de hevige regenval veroorzaakt. Op de snelweg ontstonden in de avondspits twee ongevallen. Een ter hoogte van Klimmen en een bij knooppunt Kunderberg.

N300
Ook op de N300 was het volgens Rijkswaterstaat 'hommeles'. Op de rondweg om Brunssum was er door de regenval kans op aquaplanning. Het verkeer werd aangeraden om de snelheid aan te passen.

Kerensheide
Ook op de A2 bij knooppunt Kerensheide was een ongeval met een personenwagen gebeurd. Hierdoor ontstond een file van 2 kilometer in de richting van Maastricht naar Eindhoven.

Lees ook: Eygelshoven staat opnieuw blank na hevige regenval

De Veiligheidsregio-Zuid roept mensen op om alleen de meldkamer te bellen in acute of levensbedreigende situaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie Ć©n bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen