Vrijwilligers bouwen dijk Buggenum hoogwater 17 jul 2021

Haastige evacuaties in Haelen en Horn

Inwoners van delen van delen van Haelen en Horn moeten per direct hun woningen verlaten.

zicht op grathem gemeente leudal
Subsidies dorpsraden Leudal niet gehalveerd

Na protest van meerdere dorpsraden heeft het college van Leudal besloten de jaarlijkse subsidies niet te verlagen van 1500 euro naar 750 euro.

lege schoolklas istock basisschool stockfoto schoolbank (11 sep 2020)
Behoud onderwijs Leudal: 'Gemeente moet beurs trekken'

Het gemeentebestuur van Leudal moet alles op alles zetten om te voorkomen dat de basisscholen in Heibloem, Kelpen-Oler en Buggenum verdwijnen.

Naftakraker Olefins 4 Sabic Chemelot Geleen (22 okt 2019)
RWE wil waterstof maken uit afval op Chemelot

Energieconcern RWE wil waterstof uit afval gaan produceren voor de chemische fabrieken op bedrijventerrein Chemelot in Sittard-Geleen.

foto ring Ton en Margit
Video: Trouwring na 24 jaar gevonden dankzij metaaldetector

Na 24 jaar is de trouwring van Ton en Margit Pijls uit Buggenum terecht. Het kostbare sieraad werd gevonden door Wolf Alberts, met een metaaldetector, op de akker van Ton.

Vier kabeldieven opgepakt na achtervolging

Vier kabeldieven zijn donderdagochtend aangehouden na een wilde achtervolging die in Horn begon. Daarbij reed het viertal bijna een man van zijn sokken.

Camerabewaking bij kapel Buggenum na diefstallen

In de Sint Aldegundiskapel in Buggenum komt camerabewaking, nadat daar de afgelopen weken vier beelden zijn verdwenen.

Keetje Tippel voor even weer achter de ramen

Wie meer wil weten over het leven en werk van Keetje Tippel kan de komende weken terecht in het Leudalmuseum in Haelen.

Asbest vrijgekomen bij brand steenfabriek Buggenum

Op het terrein van een steenfabriek aan de Dorpsstraat in Buggenum is vrijdagavond brand uitgebroken. Daarbij kwam asbest vrij.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten