Overslaan en naar de inhoud gaan

Bufkes wil Nederland veroveren met Limburgse broodjes

Geplaatst opvrijdag 16 april 2021 - 7:00

Broodjeszaak Bufkes staat aan de vooravond van flinke groei in de rest van Nederland. Moederbedrijf Van Melik Food Groep in Hoensbroek heeft de handen ineen geslagen met Vollenhoven Olie, eigenaar van 122 tankstations in het hele land.

Bufkes zit nu al in een aantal tankstations en draait daar goed volgens het bedrijf.

Video L1

Boven verwachting
"Ja, ons laatste filiaal is geopend op een tankstation in Eindhoven en dat gaat boven verwachting", zegt directeur Charles Sampers van Van Melik Food Groep. "We zijn heel blij dat we goede contacten hebben met Vollenhoven. We gaan dit jaar openen in Sint Oedenrode, Dongen, Nuenen en wellicht Tilburg. " Op dit moment telt de keten al veertig vestigingen waarvan de meeste in Limburg en een handvol buiten de provincie. Dat moet met de groei van locaties op tankstations dus veranderen. Wat niet verandert, is de menukaart. Die is Limburgs en blijft Limburgs, zegt Sampers.

Vlees
"Werme sjink blijft werme sjink, waar dan ook", zegt Sampers beslist. "Net als het broodje Limburger of Valkenburger. Er zijn wel wat varianten en natuurlijk kun je ook salades, soepen en vis krijgen, maar vlees blijft het hart van Bufkes. We zijn natuurlijk slagers van oorsprong en dat blijven we trouw." Het betekent niet dat ze bij Bufkes niet zien dat er steeds meer vraag is naar bijvoorbeeld vegetarisch. "Ja, je hebt tegenwoordig in een gezin vaak altijd wel iemand die geen vlees eet en die willen we ook wat bieden. Ook het aantal flexitariers lijkt te groeien. Maar echt reclame maken we er niet mee. Een broodje moet lekker zijn en als dat vegetarisch is, is dat mooi en bieden we het aan."

De Van Melik Food Groep telt naast de Bufkes-vestigingen als franchise, ook nog negen Van Melik-slagers die franchisenemer zijn. Maar inmiddels heeft de de productie-keuken in Hoensbroek veel meer klanten. Er wordt ook geleverd aan supermarkten, zoals Jumbo, Jan Linders en Plus. In Hoensbroek werken zo'n zeventig mensen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen