Overslaan en naar de inhoud gaan

Budget voor renovatie De Oranjerie is eindelijk rond

Geplaatst opvrijdag 6 november 2020 - 17:49

De renovatie van theater De Oranjerie in Roermond kan doorgaan.

De provincie en gemeente Roermond hebben een akkoord bereikt over de resterende zes ton die nog ontbrak om de grondige opknapbeurt uit te voeren. "We zijn eruit", zei gedeputeerde Andy Dritty tijdens de begrotingsbehandeling in het Limburgs Parlement.

Regelingen
Afgesproken is dat provincie en gemeente samen gaan bekijken of de zes ton via allerlei regelingen van het Rijk kunnen worden binnengehaald. Lukt dat niet, dan hoesten provincie en Roermond dat bedrag samen zelf op. Ze dragen dan ieder nog eens drie ton bij. De renovatie van de Oranjerie kost 7,5 miljoen euro. Eerder besloot de gemeenteraad van Roermond er 2,5 miljoen voor uit te trekken. Het theater investeert eenzelfde bedrag.

Oplossing
De provincie had in de begroting een bijdrage van 1,9 miljoen euro opgenomen. Daardoor bleef een tekort van zes ton over. Provincie en Roermond hebben daar nu een oplossing voor gevonden.

De renovatie moet het mogelijk maken dat er ook grote producties kunnen worden opgevoerd in De Oranjerie. Ook wordt de akoestiek verbeterd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen