Overslaan en naar de inhoud gaan

Budget voor renovatie De Oranjerie is eindelijk rond

Geplaatst opvrijdag 6 november 2020 - 17:49

De renovatie van theater De Oranjerie in Roermond kan doorgaan.

De provincie en gemeente Roermond hebben een akkoord bereikt over de resterende zes ton die nog ontbrak om de grondige opknapbeurt uit te voeren. "We zijn eruit", zei gedeputeerde Andy Dritty tijdens de begrotingsbehandeling in het Limburgs Parlement.

Regelingen
Afgesproken is dat provincie en gemeente samen gaan bekijken of de zes ton via allerlei regelingen van het Rijk kunnen worden binnengehaald. Lukt dat niet, dan hoesten provincie en Roermond dat bedrag samen zelf op. Ze dragen dan ieder nog eens drie ton bij. De renovatie van de Oranjerie kost 7,5 miljoen euro. Eerder besloot de gemeenteraad van Roermond er 2,5 miljoen voor uit te trekken. Het theater investeert eenzelfde bedrag.

Oplossing
De provincie had in de begroting een bijdrage van 1,9 miljoen euro opgenomen. Daardoor bleef een tekort van zes ton over. Provincie en Roermond hebben daar nu een oplossing voor gevonden.

De renovatie moet het mogelijk maken dat er ook grote producties kunnen worden opgevoerd in De Oranjerie. Ook wordt de akoestiek verbeterd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen