Olifant Buba van Circus Freiwald wordt verwend met takken en speelzand

Animal Rights naar rechter om ontheffing circusolifant Buba

Animal Rights vecht de ontheffing voor circusolifant Buba aan. Het Ministerie van Landbouw, Milieu en Voedselkwaliteit (LNV) gaf de circusfamilie Freiwald een ontheffing voor het verbod op wilde dieren, zodat de oude olifant bij de familie kan blijven.

Olifant Buba van Circus Freiwald wordt verwend met takken en speelzand
Dierenorganisaties vechten besluit over olifant Buba aan

Dierenrechtenorganisaties stappen naar de rechter om het besluit van minister Carola Schouten aan te vechten dat olifant Buba bij Circus Freiwald kan blijven.

Buba Circus Freiwald
Tweede Kamer: Buba mag bij circus blijven

De kans is heel groot dat olifant Buba bij circus Freiwald mag blijven. De Tweede Kamer heeft met ruime meerderheid een motie aangenomen waarin dat wordt bepleit.

Buba Circus Freiwald
Nog geen nieuw thuis voor olifant Buba door coronacrisis

De zoektocht naar een nieuwe opvanglocatie voor olifant Buba heeft vertraging opgelopen door de coronacrisis.

Buba Circus Freiwald
Circus over Buba: 'Geen overtreding wet, maar bedankje'

Circus Freiwald heeft naar eigen zeggen de wet niet overtreden door olifant Buba aan het Heerlense publiek te tonen. Volgens het circus was het een bedankje voor de mensen die het door hangjongeren geterroriseerde circus een warm hart toedragen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten