Overslaan en naar de inhoud gaan

Btw-verhoging op groente en fruit: 'Dat is niet slim'

Geplaatst opwoensdag 2 januari 2019 - 18:13

De verhoging van de btw treft ook de groente- en fruittelers. De prijs voor groente en fruit wordt drie procent duurder.

De btw-verhoging komt in een tijd dat mensen juist gezonder moeten eten. Ria Joosten, een cateraar uit Neer, vindt dat geen slimme zet. "Ze hadden beter een suikertax kunnen invoeren," zo zei ze in L1mburg Centraal.

Streekproducten
Joosten werkt vooral met streekproducten. Duurzaamheid is belangrijk voor haar en het bedrijf, zo bestaan de gerechten uit 80 procent groente en 20 procent vlees.

Video: L1

Meer loon
De verhoging niet doorvoeren is volgens haar geen optie. "Per euro komt er drie cent bij, op een tientje is dat dertig cent. Dat telt wel op. Daarnaast krijgt het personeel elk jaar meer loon, dus moeten we het wel doorvoeren."

Er wordt vanuit onder andere Koninklijke Horeca Nederland actie ondernomen om de btw weer omlaag te krijgen.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen