Overslaan en naar de inhoud gaan

BSW neemt afscheid van Van Kempen en seizoen met verlies

Geplaatst opzaterdag 16 april 2016 - 22:15

Voor de basketballers van BSW zit het seizoen erop. De Weertenaren - al drie jaar vastgeroest aan de rode lantaarn - verloren zaterdag met 69-87 van een van ZZ Leiden.

Van de 92 wedstrijden in drie seizoenen wonnen de Weertenaren maar een schamele elf potten met als dieptepunt dit seizoen waar maar drie zeges werden bijgeschreven.

Van Kempen
Het laatste duel in de Weerter sporthal Boshoven stond ook in het teken van het afscheid van sterkhouder Kenneth van Kempen die na jaren van trouwe dienst zijn maatschappelijke carrière in Antwerpen voortzet.

Applaus
De 29 jarige center sloot in zijn 'Last Walz' niet met de meest indrukwekkende cijfers af, maar de dertien punten en acht rebounds waren meer dan gemiddeld. Ook Jeremy Ormskerk verlaat BSW en de 33-jarige spelverdeler kreeg twee minuten voor tijd dan ook een warm afscheidsapplaus.

Lastig
BSW startte zonder schutter Thomas Dreesen die door een chronische enkelkwetsuur geen twee wedstrijden in drie dagen kan spelen. Ondanks het gemis van de Belg wist BSW het de Leidse grootmacht behoorlijk lastig te maken. In de eerste helft wisselde de voorsprong zes keer en koesterde BSW bij 15-14 zelfs even een voorsprong.

Voorsprong
Daarna spurtte Leiden weg naar een 31-43 ruststand. Na de rust denderde Leiden even over Weert heen en nam het bij 37-61 de grootste voorsprong in de wedstrijd.

Afscheid
Na het applaus voor Van Ormskerk volgde in de slotminuut het saluut voor Van Kempen. Onder een warme deken van applaus verliet 'het gezicht' van Weert het plankier in Boshoven. Of coach Pascal Meurs nog terugkomt is nog maar zeer de vraag. Net zo prangend als de vraag of het volgend seizoen überhaupt wel eredivisie basketbal in Weert wordt gespeeld.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

BSW kansloos onderuit in Amsterdam
Kansloze missie basketballers BSW uit Weert
BSW eenzaam onderaan na nieuw verlies
Geld op: geen nieuwe spelers voor BSW Weert
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen