Overslaan en naar de inhoud gaan

Bso's maandag weer open, verder geen versoepelingen

Geplaatst opdinsdag 13 april 2021 - 19:24

Wie toch nog een beetje hoop had dat per 21 april versoepeld zou worden, komt van een koude kermis thuis. De terrassen gaan niet open en de avondklok wordt niet afgeschaft. Tot 28 april houdt het demissionair kabinet de voet op de rem.

Alleen de buitenschoolse opvang (bso) gaat vanaf maandag weer helemaal open. Dat hebben demissionair premier Mark Rutte en demissionair zorgminister Hugo de Jonge dinsdagavond tijdens de coronapersconferentie bekendgemaakt.

Piek
"De mensen in de zorg lopen op hun tandvlees. Met 160.000 besmettelijke mensen in ons land bevinden we ons op de top zoals in de eerste coronagolf", legt Rutte uit. Rutte noemt het ongelukkig dat 21 april als datum van versoepelingen naar buiten is gekomen. "21 april komt echt te vroeg. We bekijken het nu per week."

Mogelijke opening
Het demissionair kabinet hoopt dat de eerste stappen 28 april ingaan, wel met de nadruk op mógelijk. Het definitieve besluit wordt volgende week dinsdag genomen, aldus Rutte. Mogelijk wordt de week daarna de avondklok opgeheven en gaan buitenterrassen onder voorwaarden open.

Goed nieuws voor ouders
Voor nu presenteren Rutte en De Jonge één versoepeling: de openstelling van de bso's. Die gaan vanaf maandag weer open. Voor de bso's gaan dezelfde coronaregels gelden als voor basisscholen. Kinderen hoeven geen anderhalve meter afstand te bewaren, personeel wel. Als op een opvanglocatie één iemand in de groep besmet raakt, moet de hele groep in quarantaine.

De bso's waren wel open voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep. Voor de rest bleven ze dicht om te voorkomen dat kinderen van verschillende scholen hier zouden samenkomen en contact zouden hebben.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen