iStock-515148868

Sittard-Geleen helpt gedupeerden kinderopvangtoeslag

Van de 110 huishoudens in Sittard-Geleen die gedupeerd zijn door de kinderopvangtoeslag worden de gemeentelijke vorderingen per direct kwijtgescholden.

ad roest 2
Besluit Noël Lebens moest unaniem naar buiten

Ad Roest, een van de nieuwe gedeputeerden (Lokaal-Limburg), vertelt zaterdag dat als het aan hem had gelegen de selectie voor een nieuwe directeur voor Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen (BsGW) anders was gelopen.

noel lebens (midden) in 2016 foto ANP (28 jan 2021)
Noël Lebens neemt officieel afscheid van de politiek

Oud-gedeputeerde en oud-wethouder Noël Lebens zet donderdagavond na 21 jaar officieel een punt achter zijn politieke carrière. Hij neemt dan afscheid als raadslid van Sittard-Geleen voor het CDA.

BsGW
BsGW waarschuwt voor valse aanslagbiljetten

In Limburg zijn valse brieven in omloop van de BsGW (Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen).

ANP
Noël Lebens wordt nieuwe directeur BsGW

Noël Lebens wordt de nieuwe directeur van Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen (BsGW)

rechter
Rechter pleit BsGW helemaal vrij bij aanpak verhuizing

Het samenwerkingsverband BsGW en oud-directeur Wim Fiddelaers hoeven geen schadevergoeding te betalen aan eigenaar Henk Wolters van de Moutfabriek in Roermond.

Woz woning geld ozb belasting huis_HD
Rekenkameronderzoek naar hoge proceskosten BsGW

De rekenkamers van zeven Limburgse gemeenten zijn een onderzoek gestart naar de hoge proceskosten van de BsGW, de belastingsamenwerking van vrijwel alle Limburgse gemeenten.

Ondernemer, rekening, rekenen, calculator, rekenmachine, belasting (stock)
Gemeenten geven ondernemers steuntje in de rug

Ondernemers en instellingen in de 28 Limburgse BsGW-gemeenten die ernstig worden getroffen door de coronacrisis hoeven de komende drie maanden geen lokale belastingen, heffingen of leges te betalen. Ook de inning van waterschapsbelasting wordt stopgezet.

Woz woning geld ozb belasting huis
Woz-bezwaar kost Limburgse gemeenten 1,5 miljoen

Bijna 14.000 Limburgse woningeigenaren hebben afgelopen jaar bezwaar gemaakt tegen de Woz-waarde van hun eigen huis. Een derde liet dat doen via een commercieel bureau.

Huis woning geld huisjesmelker stock
Woningen moeten opnieuw getaxeerd worden

De Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen (BsGW) moet opnieuw naar de waardering van 21 woningen aan de Sint Catharinastraat in Ulestraten kijken.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten