Overslaan en naar de inhoud gaan

Bryony van Velzen wil zondag mee in een vroege vlucht

Geplaatst opdonderdag 15 april 2021 - 9:00

Bryony van Velzen rijdt zondag voor de derde keer de Amstel Gold Race. De wielrenster heeft snode plannen voor haar thuiswedstrijd. Ze wil zondag in een vroege vlucht terechtkomen.

Van Velzen is bezig met een behoorlijk voorjaarsseizoen. De ene na de andere koers staat in rap tempo op haar programma.

Veel koersen in korte tijd
Ze speldde de laatste weken haar rugnummer al op voor onder andere Nokere Koerse, Gent-Wevelgem, Scheldepijs en afgelopen woensdag nog de Brabantse Pijl.

L1

Knechtenrol
Tot grote uitslagen heeft het dit seizoen nog niet geleid. In Le Samyn reed ze tot nu toe haar beste klassering: ze werd 15de. Als de eindstreep in zicht komt heeft van Velzen haar beste krachten vaak al verspeeld met het in goede positie brengen van ploeggenoten. Haar rol in het Belgische Team Doltcini - Van Eyck Sport is die van helper van de kopvrouwen.

Verbouwing moet maar wachten
Door al die wedstrijden moet de verbouwing van haar nieuwe huis in Musntergelen maar even zonder haar gebeuren: "Dat laat ik maar even aan anderen over. Ik kom wel regelmatig even met de fiets langs om te kijken", zegt de goedlachse wielrenster voor de camera van L1.

Direct in de aanval
De Munstergeleense hoopt dat ze in de Amstel Gold Race ook eens voor zichzelf mag rijden. "Direct vanuit de start in de aanval gaan en dan in een kopgroep terecht komen", legt ze haar voornemen voor komende zondagochtend uit.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen