Overslaan en naar de inhoud gaan

Bryan Smeets in tranen na 'degradatie' De Graafschap

Geplaatst opzondag 22 mei 2016 - 19:06

Bryan Smeets, de meest besproken voetballer van de afgelopen weken, is zondagmiddag gedegradeerd met 'zijn' De Graafschap.

Na afloop barstte de Maastrichtse middenvelder, die zich in Doetinchem ontpopte tot cultheld, in tranen uit.

Verwerken
"Ik moet dit even op mijn eigen manier verwerken", stamelde een emotionele
Smeets na afloop tegen FOX Sports. Door een 4-1 nederlaag in het eerste duel tegen Go Ahead Eagles, had De Graafschap zondagmiddag aan een 1-1 gelijkspel niet genoeg.

Toch nog Eredivisie
Toch is het nog onzeker of de club ook echt degradeert. Er bestaat een grote kans dat FC Twente door de KNVB wordt verbannen naar de eerste divisie wegens jarenlang financieel wanbeleid. Omdat Willem II de andere nacompetitiefinale won van aartsrivaal NAC, blijft De Graafschap bij degradatie van Twente alsnog in de Eredivisie.

Op de schouders
Ondanks de bittere pil werd Bryan Smeets na afloop van de wedstrijd op de schouders genomen door supporters van De Graafschap. "Daar heb ik geen woorden voor", sprak hij na afloop. "Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt bij wat voor club dan ook. Dat raakt me misschien wel het meeste."

Fans opgepakt
Niet alle fans van De Graafschap toonden zich na afloop van de wedstrijd een sportieve verliezer. Tientallen aanhangers van de Superboeren gingen na het laatste fluitsignaal de feestende spelers van Go Ahead Eagles te lijf. Vijftien supporters werden na de ongeregeldheden opgepakt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen