Overslaan en naar de inhoud gaan

Bryan Linssen: 'Ik ben altijd een moederskindje geweest'

Geplaatst opzondag 12 juli 2020 - 21:38

Bryan Linssen, de kersverse aanwinst van Feyenoord, viert zijn nieuwe contract graag met zijn moeder Gonnie. Moeder en zoon hebben een hele hechte band omdat Bryan zijn vader op jonge leeftijd verloor.

Bryan Linssen komt een paar keer per week op bezoek bij zijn moeder in Neeritter. "Dan gaat hij in zijn eentje trainen op het veld van VV Veritas en dan komt hij nog even een kopje koffie drinken bij mij." Moeder Gonnie is blij dat haar zoon voor een Nederlandse club heeft gekozen. "Dan is hij gelukkig in de buurt."

Vader
De 29-jarige Linssen draagt, net zoals zijn twee broers, zijn moeder op handen. Linssen verloor namelijk al vroeg zijn vader. "Ik was nog net geen twee jaar. Daardoor heeft mijn moeder onwijs veel voor ons gedaan. Ze heeft alles moeten laten om ons op te voeden en groot te brengen."

Ook al is Linssen nog op zoek naar een huis in de buurt van Rotterdam, het zal hem niet beletten om nog vaak op en neer te rijden naar Neeritter. "Hier voel ik me fijn. Hier kijkt niemand op of om als ik op straat loop."

Gewone jongen
Linssen tekende vorige week een contract voor drie jaar bij Feyenoord. Het past precies in de carrière van Linssen, zegt jeugdtrainer Theo Hansen. "Hij doet alles geleidelijk. Eerst in Limburg steeds een stapje hoger, dan naar Heracles en Groningen. En dan via Vitesse naar topclub Feyenoord. Maar het blijft die gewone jongen uit Neeritter."

Boefje
Samen met zijn moeder kijkt Linssen naar de jeugdfoto's die op tafel liggen. Linssen was als kind al niet weg te slaan op het voetbalveld. "Ik was de hele dag bezig met de bal. Of op straat óf ik deed gewoon bij andere teams nog een potje mee." Jeugdtrainer Hansen noemt Linssen een boefje. "Hij was nergens bang voor. Deed altijd mee met de grotere jongens." Dat was ook zo op het veld. Maar thuis was hij anders zegt zijn moeder. "Het was een heel aanhankelijk kind. Een lief kind."

De Kuip
Linssen heeft zin in komend seizoen. "Ik heb al vaak in de Kuip gespeeld. Ik weet hoe het voelt. Maar nu is het anders. Nu zijn er 50.000 fans vóór mij in plaats van tégen mij." Linssen zal in ieder geval minder tijd krijgen om bij zijn moeder op bezoek te gaan. "Ja, het wordt heel druk met competitie, bekerwedstrijden en Europa League maar als ik vrij ben kom ik weer naar het zuiden."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen