Overslaan en naar de inhoud gaan

Bryan Linssen: 'Ik ben altijd een moederskindje geweest'

Geplaatst opzondag 12 juli 2020 - 21:38

Bryan Linssen, de kersverse aanwinst van Feyenoord, viert zijn nieuwe contract graag met zijn moeder Gonnie. Moeder en zoon hebben een hele hechte band omdat Bryan zijn vader op jonge leeftijd verloor.

Bryan Linssen komt een paar keer per week op bezoek bij zijn moeder in Neeritter. "Dan gaat hij in zijn eentje trainen op het veld van VV Veritas en dan komt hij nog even een kopje koffie drinken bij mij." Moeder Gonnie is blij dat haar zoon voor een Nederlandse club heeft gekozen. "Dan is hij gelukkig in de buurt."

Vader
De 29-jarige Linssen draagt, net zoals zijn twee broers, zijn moeder op handen. Linssen verloor namelijk al vroeg zijn vader. "Ik was nog net geen twee jaar. Daardoor heeft mijn moeder onwijs veel voor ons gedaan. Ze heeft alles moeten laten om ons op te voeden en groot te brengen."

Ook al is Linssen nog op zoek naar een huis in de buurt van Rotterdam, het zal hem niet beletten om nog vaak op en neer te rijden naar Neeritter. "Hier voel ik me fijn. Hier kijkt niemand op of om als ik op straat loop."

Gewone jongen
Linssen tekende vorige week een contract voor drie jaar bij Feyenoord. Het past precies in de carrière van Linssen, zegt jeugdtrainer Theo Hansen. "Hij doet alles geleidelijk. Eerst in Limburg steeds een stapje hoger, dan naar Heracles en Groningen. En dan via Vitesse naar topclub Feyenoord. Maar het blijft die gewone jongen uit Neeritter."

Boefje
Samen met zijn moeder kijkt Linssen naar de jeugdfoto's die op tafel liggen. Linssen was als kind al niet weg te slaan op het voetbalveld. "Ik was de hele dag bezig met de bal. Of op straat óf ik deed gewoon bij andere teams nog een potje mee." Jeugdtrainer Hansen noemt Linssen een boefje. "Hij was nergens bang voor. Deed altijd mee met de grotere jongens." Dat was ook zo op het veld. Maar thuis was hij anders zegt zijn moeder. "Het was een heel aanhankelijk kind. Een lief kind."

De Kuip
Linssen heeft zin in komend seizoen. "Ik heb al vaak in de Kuip gespeeld. Ik weet hoe het voelt. Maar nu is het anders. Nu zijn er 50.000 fans vóór mij in plaats van tégen mij." Linssen zal in ieder geval minder tijd krijgen om bij zijn moeder op bezoek te gaan. "Ja, het wordt heel druk met competitie, bekerwedstrijden en Europa League maar als ik vrij ben kom ik weer naar het zuiden."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen