Overslaan en naar de inhoud gaan

Bryan Linssen hoopt op buitenlands avontuur

Geplaatst opvrijdag 10 mei 2019 - 19:44

Voetballer Bryan Linssen hoopt op een buitenlandse club volgend seizoen.

Dat zegt de Vitesse-speler uit Neeritter in gesprek met L1.

Belangrijke rol
Bij Vitesse heeft de van een hamstringblessure herstelde Bryan Linssen de afgelopen twee seizoenen een belangrijke rol gespeeld. Mede dankzij zijn constante prestaties staat de Arnhemse eredivisionist op de zevende plaats.

Schouder en hoofd
Vorig seizoen maakte de 28-jarige ex-Fortunees vijftien goals, waarvan twee met het hoofd. Dit seizoen staat de teller met nog twee competitiewedstrijden en de play-offs voor de boeg op twaalf. De vleugelaanvaller van 1 meter 70 scoorde er één met zijn schouder en zes met het hoofd. Met slimme loopacties is hij verdedigers vaak te slim af. Dat is niet onopgemerkt gebleven, hoewel er zich voor hem nog geen clubs gemeld hebben.

Lees ook: Voetballers buiten Limburg: wachten op échte doorbraak

Stap omhoog
Vorig seizoen gonsde het onterecht van de geruchten over belangstelling van Feyenoord, terwijl FC Nürnberg wel een aanbieding deed. Linssen hoopt, gezien z'n leeftijd, komend speeljaar sportief opnieuw een stap omhoog te kunnen doen. "Je wilt graag een stapje maken, nu is er de kans, want ik heb qua statistieken twee goede jaren bij Vitesse gehad. Dan hoop je dat er uiteindelijk wel weer een stapje omhoog inzit. Het is ook belangrijk om dat nu te kunnen doen, want anders word je in de voetballerij met 28 wat oud. Het is voor mij een prima moment om te vertrekken bij Vitesse."

Goede keuzes
Een nieuwe club op een hoger niveau is niet een doel ten koste van alles. De oud-speler van VVV is tevreden over het niveau dat hij heeft bereikt en de keuzes die hij tot dusver heet gemaakt. Ondanks dat hij nooit vol risico heeft gekozen voor een overgang naar de top drie van Nederland. "Om vanaf Fortuna, destijds onderin de Jupiler League, tot aan de subtop van de eredivisie te komen, dat zijn hele grote stappen. Dus ik ben blij met mijn keuzes."

Niet ontevreden
Het is niet zo dat de aanvaller ontevreden rondloopt in Arnhem. Hij wil weg, maar koestert ook zijn huidige club vanwege het niveau, de sfeer en de faciliteiten. Mocht het tot een mooie transfer komen, dan denkt Linssen dat het buitenland de enige optie is. "In Nederland zitten de topclubs niet op mij te wachten. Als ik een transfer zal maken, zal het naar het buitenland zijn, maar dat is nog helemaal geen uitgemaakte zaak. Als dat niet zo is, dan blijf ik gewoon nog een jaar hier zitten." Of hij met Vitesse dan nog sportief stappen kan maken, is eveneens moeilijk te voorspellen, aangezien zestien spelers hebben aangegeven weg te willen bij winnaar van de KNVB-beker in 2017.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen