Waterstof

'Waterstof biedt Limburg geweldige kansen in Europa'

Investeren in waterstof biedt geweldige kansen voor Limburg. Dat zeggen Europarlementariërs Esther de Lange en Vera Tax in het L1-programma Avondgasten vanuit het Europees Parlement in Brussel.

straatroof donker hoodie stock jongeren
Drietal berooft Belg op straat in Maastricht

Een twintigjarige Belgische man is in de nacht van zaterdag op zondag in Maastricht door drie mannen op straat belaagd en beroofd.

kerensheide stock (28 feb 2020)
Ongeluk met vrachtwagen: Kerensheide deels dicht

Vanwege een ongeluk met een vrachtwagen vrijdagochtend op de A2 bij Elsloo zijn enkele afritten van knooppunt Kerensheide afgesloten.

Eurocommissaris Dubravka Suica bezoekt Kerkrade, krimpregio bevolkingskrimp (07 feb 2020)
Eurocommissaris kijkt in Parkstad naar aanpak krimp

Eurocommissaris Dubravka Šuica is vrijdag op bezoek in Kerkrade om met eigen ogen te zien hoe de Parkstadregio omgaat met krimp en verduurzaming.

'Frans Timmermans hoeft baan niet te delen'

Frans Timmermans hoeft zijn post als eerste vicevoorzitter in de volgende Europese Commissie niet te delen met Margrethe Vestager, die nu EU-commissaris voor Mededinging is.

Bijna miljoen zien Teunissen tourrit winnen

Bijna een miljoen mensen hebben zaterdagmiddag gezien hoe wielrenner Mike Teunissen uit Ysselsteyn verrassend de eerste etappe van de Ronde van Frankrijk won en de gele trui pakte.

Dag van de waarheid voor Frans Timmermans

De invulling van Europese topfuncties staat zondagavond opnieuw op het programma van de regeringsleiders van de EU-landen. Dan moet ook duidelijk worden of Heerlenaar Frans Timmermans de machtigste man van Europa wordt, namelijk de voorzitter van de Europese Commissie.

Frans Timmermans wil Rowwen Hèze naar Brussel halen

Eurocommissaris Frans Timmermans nam dit weekend ook een kijkje op Pinkpop met zijn dochters.

'Timmermans spreekt zeven talen, maar luistert niet'

"Frans Timmermans spreekt zeven talen perfect, maar kan in geen enkele taal luisteren. Zo staat hij een beetje te boek in het Europees Parlement."

Mannen verdacht van wapenlevering terroristen langer vast

De drie mannen die ervan worden verdacht wapens te hebben geleverd aan twee terreurverdachten blijven langer vastzitten. Een van de drie werd maandag opgepakt in een hotel in de gemeente Schinnen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten