Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssumse kemphanen blij met nieuwe burgemeester

Geplaatst opmaandag 4 december 2017 - 21:12

Zowel de coalitie- als de oppositiepartijen in de Brunssumse gemeenteraad zijn tevreden over de aanstelling van Gerd Leers als waarnemend burgemeester.

Beide kampen staan al geruime tijd op slechte voet met elkaar, maar ze hebben vertrouwen in Leers vanwege zijn Brunssumse achtergrond.

Lees ook: Burgemeester Winants vertrekt uit Brunssum: Leers vervanger

Niet integer
De oppositiepartijen zijn verrast door het vertrek van burgemeester Luc Winants, maar snappen zijn beweegredenen wel. Volgens Winants is het gemeentebestuur niet meer integer. "Met Palmen erbij kan ik me die conclusie goed voorstellen", spreekt Servie Broers (PvdA) namens de oppositiepartijen.

In de spiegel
De coalitie vindt dat Winants ook in de spiegel moet kijken. "Jammer dat Winants de mond vol heeft van integriteit, maar geen zelfreflectie heeft. Ik kan een boekje over zijn handelen opendoen, maar daar rust geheimhouding op, dus dat doe ik maar niet", bitst Rob Dautzenberg van Lijst Borger namens de coalitie.

Geen spijt
"Nee, wij hebben geen spijt van de gang van zaken", zegt Dautzenberg in relatie tot het stemmen voor het aanblijven van Palmen, die volgens een integriteitsonderzoek een risico is voor de gemeente Brunssum. "Wij hebben andere informatie over de integriteit van Palmen en dat hebben we de gouverneur ook duidelijk gemaakt. In onze ogen zou Palmen gewoon tot aan de verkiezingen kunnen blijven. Langer blijft hij toch niet."

Theater herindeling
Servie L'Espoir, fractievoorzitter van PAK Brunssum, noemt het vertrek van Winants 'bijzonder verrassend'. "Dit had niet gehoeven, het gaat weer over hoofden van mensen heen. Ik hoor het hier via de media, vind het weer een groot theater dat herindeling heet", wijst hij op de vermeende pogingen van de provincie om Brunssum samen te voegen met Heerlen en Landgraaf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen