Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssumse kemphanen blij met nieuwe burgemeester

Geplaatst opmaandag 4 december 2017 - 21:12

Zowel de coalitie- als de oppositiepartijen in de Brunssumse gemeenteraad zijn tevreden over de aanstelling van Gerd Leers als waarnemend burgemeester.

Beide kampen staan al geruime tijd op slechte voet met elkaar, maar ze hebben vertrouwen in Leers vanwege zijn Brunssumse achtergrond.

Lees ook: Burgemeester Winants vertrekt uit Brunssum: Leers vervanger

Niet integer
De oppositiepartijen zijn verrast door het vertrek van burgemeester Luc Winants, maar snappen zijn beweegredenen wel. Volgens Winants is het gemeentebestuur niet meer integer. "Met Palmen erbij kan ik me die conclusie goed voorstellen", spreekt Servie Broers (PvdA) namens de oppositiepartijen.

In de spiegel
De coalitie vindt dat Winants ook in de spiegel moet kijken. "Jammer dat Winants de mond vol heeft van integriteit, maar geen zelfreflectie heeft. Ik kan een boekje over zijn handelen opendoen, maar daar rust geheimhouding op, dus dat doe ik maar niet", bitst Rob Dautzenberg van Lijst Borger namens de coalitie.

Geen spijt
"Nee, wij hebben geen spijt van de gang van zaken", zegt Dautzenberg in relatie tot het stemmen voor het aanblijven van Palmen, die volgens een integriteitsonderzoek een risico is voor de gemeente Brunssum. "Wij hebben andere informatie over de integriteit van Palmen en dat hebben we de gouverneur ook duidelijk gemaakt. In onze ogen zou Palmen gewoon tot aan de verkiezingen kunnen blijven. Langer blijft hij toch niet."

Theater herindeling
Servie L'Espoir, fractievoorzitter van PAK Brunssum, noemt het vertrek van Winants 'bijzonder verrassend'. "Dit had niet gehoeven, het gaat weer over hoofden van mensen heen. Ik hoor het hier via de media, vind het weer een groot theater dat herindeling heet", wijst hij op de vermeende pogingen van de provincie om Brunssum samen te voegen met Heerlen en Landgraaf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen