Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssumse kapper naar Songfestival: 'Kinderdroom komt uit'

Geplaatst opdinsdag 18 mei 2021 - 7:00

Naast Chantal Janzen en danseres Jody Geijsendorpher mag ook kapper Michaël Schobben uit Brunssum de Limburgse vlag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.

Waar de andere twee vooral in de spotlights op het podium zal gaan schitteren, mag de 53-jarige kapper uit Brunssum zijn licht laten schijnen op de kapsels van de artiesten backstage.

Het is een droom die uit komt voor Schobben. Al sinds hij zich het kan herinneren keek hij van jongs af aan naar het Eurovisie Songfestival.

Lenny Kuhr
"Ik weet nog goed dat ik als kleine Michaël thuis op de bank in 1969 naar Lenny Kuhr keek. Met mijn fris gewassen haren en een zakje chips zag ik hoe zij het Songfestival namens Nederland won. Toen was het al een droom van mij om ooit op het Songfestival aanwezig te mogen zijn. En dat gaat nu gewoon gebeuren. Onwerkelijk!"

Bekijk hier het verhaal van Michaël:

Rusland en Griekenland
Al sinds de winst van Duncan Laurence in 2019 weet de kapper uit Brunssum dat hij als stylist backstage mag werken. Het lange wachten wordt nu eindelijk beloond. "Ik heb nu twee jaar de tijd gehad om mezelf voor te bereiden. Wie ik uiteindelijk mag gaan knippen, weten we pas op de dagen zelf.

"Ik hoop dat ik de haren van de meisjes van Rusland of Griekenland mag gaan stylen. Zij hebben een positieve uitstraling en ik denk dat zij ook kans maken op de eindoverwinning. Als uiteindelijk de artiest met mijn creatie het Songfestival wint, dan scheur ik waarschijnlijk van geluk al mijn kruisbanden af en vallen de tanden uit mijn mond", zegt de stylist met een twinkel in zijn ogen.

Brunssum
Nu het moment eindelijk daar is, beginnen de zenuwen een rol te spelen bij Schobben. "De kriebels in mijn buik nemen toe. Maar als ik eenmaal met het haar van de artiesten straks in de weer ben, dan voer ik gewoon mijn vak uit en schakel ik die zenuwen uit. Uiteindelijk is het haar van een artiest in Rotterdam niet veel anders dan die van mijn klanten in Brunssum", zegt de stylist van het diepe zuiden.

De halve finales van het 65ste Eurovisie Songfestival vinden plaats op 18 en 20 mei, de finale op 22 mei.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen