Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssumse kapper naar Songfestival: 'Kinderdroom komt uit'

Geplaatst opdinsdag 18 mei 2021 - 7:00

Naast Chantal Janzen en danseres Jody Geijsendorpher mag ook kapper Michaël Schobben uit Brunssum de Limburgse vlag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.

Waar de andere twee vooral in de spotlights op het podium zal gaan schitteren, mag de 53-jarige kapper uit Brunssum zijn licht laten schijnen op de kapsels van de artiesten backstage.

Het is een droom die uit komt voor Schobben. Al sinds hij zich het kan herinneren keek hij van jongs af aan naar het Eurovisie Songfestival.

Lenny Kuhr
"Ik weet nog goed dat ik als kleine Michaël thuis op de bank in 1969 naar Lenny Kuhr keek. Met mijn fris gewassen haren en een zakje chips zag ik hoe zij het Songfestival namens Nederland won. Toen was het al een droom van mij om ooit op het Songfestival aanwezig te mogen zijn. En dat gaat nu gewoon gebeuren. Onwerkelijk!"

Bekijk hier het verhaal van Michaël:

Rusland en Griekenland
Al sinds de winst van Duncan Laurence in 2019 weet de kapper uit Brunssum dat hij als stylist backstage mag werken. Het lange wachten wordt nu eindelijk beloond. "Ik heb nu twee jaar de tijd gehad om mezelf voor te bereiden. Wie ik uiteindelijk mag gaan knippen, weten we pas op de dagen zelf.

"Ik hoop dat ik de haren van de meisjes van Rusland of Griekenland mag gaan stylen. Zij hebben een positieve uitstraling en ik denk dat zij ook kans maken op de eindoverwinning. Als uiteindelijk de artiest met mijn creatie het Songfestival wint, dan scheur ik waarschijnlijk van geluk al mijn kruisbanden af en vallen de tanden uit mijn mond", zegt de stylist met een twinkel in zijn ogen.

Brunssum
Nu het moment eindelijk daar is, beginnen de zenuwen een rol te spelen bij Schobben. "De kriebels in mijn buik nemen toe. Maar als ik eenmaal met het haar van de artiesten straks in de weer ben, dan voer ik gewoon mijn vak uit en schakel ik die zenuwen uit. Uiteindelijk is het haar van een artiest in Rotterdam niet veel anders dan die van mijn klanten in Brunssum", zegt de stylist van het diepe zuiden.

De halve finales van het 65ste Eurovisie Songfestival vinden plaats op 18 en 20 mei, de finale op 22 mei.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen