Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssumse huisarts verdacht van seksueel misbruik weer vrij

Geplaatst opmaandag 26 augustus 2019 - 10:59

De huisarts uit Brunssum, die verdacht wordt van een zedendelict met een vrouwelijke patiënt, is weer op vrije voeten.

Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) weten. "De huisarts werd op 19 augustus opgepakt, maar is inmiddels weer vrij", laat een woordvoerder weten. Hij blijft verdachte in de zaak.

Eerder al in fout
De huisarts stond in 2018 nog voor de rechter vanwege 'ongewenste seks met een patiënt'. De man verweerde zich door te zeggen dat de patiënt zich aan hem opdrong. Hij erkende dat hij er niet op in had moeten gaan.

Lees ook: Huisarts opnieuw gearresteerd voor seksueel misbruik

Hoger beroep loopt
De officier van justitie eiste een celstraf van anderhalf jaar, maar de rechtbank sprak de arts vrij, omdat ze het misbruik niet bewezen achtten. Het OM ging daarop weer in hoger beroep, dat loopt momenteel nog.

​De huisarts zelf laat aan L1 weten niet te willen reageren.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen