Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssums drietal opgepakt voor autodiefstal

Geplaatst opmaandag 5 juli 2021 - 12:34

In het onderzoek naar een bende die zich bezighoudt met de diefstal en heling van auto's, heeft de politie drie mannen uit Brunssum opgepakt.

Een 21-jarige verdachte werd afgelopen weekend aangehouden, nadat twee weken geleden al twee mannen in de leeftijd van 40 en 46 jaar zijn ingerekend.

Beelden
De laatste arrestatie komt nadat de politie beelden van de verdachte had gepubliceerd. Daarop is te zien hoe de jongeman in Landgraaf een auto openbreekt. De aanhoudingen zijn onderdeel van een groot onderzoek naar georganiseerde diefstal en heling van voertuigen.

Koploper
Dat de bende vanuit Brunssum opereert is opvallend. Die gemeente is in Limburg namelijk koploper als het gaat om de diefstal van motorvoertuigen, bleek vorig jaar uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). Per 10.000 inwoners werden daar in de eerste zes maanden van dit jaar 12,1 voertuigen gestolen.

Lees ook: Brunssum koploper gestolen auto's en bromfietsen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen