Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssummerheide op slot voor zaak Nicky Verstappen

Geplaatst opdinsdag 20 augustus 2019 - 12:08

De Brunssummerheide gaat komende maandagavond 'op slot' vanwege de zaak Nicky Verstappen. Dinsdag wordt er een schouw georganiseerd. Die moet betrokken rechters een beter beeld van de zaak geven.

De heide blijft dicht tot dinsdag 18:00 uur. Alles wordt afgezet met rood lint.

Tientallen agenten
Overigens richt de schouw zich op een specifiek gebied van ongeveer twee bij twee kilometer. De landmacht gaat het gebied voorafgaand aan de schouw doorzoeken. Er zijn tijdens de schouw tientallen agenten op de been in het gebied om pottenkijkers buiten te houden.

De noodverordening geldt voor het hele 'blauwe gebied', het 'rode gebied' is met lint afgezet.
Foto: Politie Limburg

Drie plekken
Boven het gebied geldt ook een vliegverbod en een verbod op drones. De schouw voert betrokken partijen sowieso langs drie plekken: de Heikop (waar Nicky op kamp was), de plek waar zijn lichaam werd gevonden en de kruising van de Schinvelderweg en de Grote Heiweg, waar verdachte Jos Brech tijdens het onderzoek is aangehouden.

De schouw wordt dinsdag lopend uitgevoerd. In totaal zullen er tien tot vijftien mensen meelopen. Pers en andere buitenstaanders zijn niet welkom.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen