Explosieven Brunssumerheide (10 april 2021)

Youtubers vinden WOII-explosieven op Brunssummerheide

YouTubers hebben een aantal explosieven uit de Tweede Wereldoorlog gevonden op de Brunssummerheide.

Nicky Verstappen
Hof in zaak Nicky Verstappen: Jos Brech blijft in voorarrest

Jos Brech blijft in afwachting van zijn hoger beroep in de cel. Dat heeft de raadkamer van het Hof in Den Bosch dinsdag beslist in een besloten zitting.

Sibelco
Raad van State: Vergunningen Sibelco blijven in stand

Het Belgische bedrijf Sibelco mag haar werkzaamheden in het groevegebied in Parkstad voortzetten. Dat heeft de Raad van State beslist.

Natuurbrand Brunssummerheide (10 apr 2020)
Natuurbranden Schinveld en Heerlen aangestoken

Een aantal natuurbranden in Schinveld en Heerlen is volgens de politie aangestoken.

Thijs h. in rechtbank
Advocaat: 'Thijs H. heeft Mondriaan niet moedwillig misleid'

De Mondriaan-behandelaren die Thijs H. (28) hebben begeleid, zijn niet moedwillig voor de gek gehouden door de Brunssumse moordverdachte. Dat zegt zijn advocaat Serge Weening.

Thijs H. Mondriaan
Justitie mag deskundigen horen over psyche-rapport Thijs H.

De rechtbank heeft justitie dinsdag toestemming gegeven om twee deskundigen van het Pieter Baan Centrum te horen over drievoudig moordverdachte Thijs H. (28). Deze deskundigen achten de Brunssumer volledig ontoerekeningsvatbaar.

thijs_h_anoniem
Thijs H. volgende maand voor de rechter

Thijs H., de Brunssumer die wordt verdacht van het doden van drie personen, staat op 16 augustus voor de rechter.

Intern onderzoek bij GGZ-kliniek Mondriaan na zaak Thijs H.

GGZ-kliniek Mondriaan is een intern onderzoek gestart naar aanleiding van de zaak Thijs H. De 27-jarige man wordt verdacht van drie moorden op de Brunssummerheide en in Den Haag.

Monument Nicky Verstappen opnieuw doelwit van vernieling

Het monument op de Brunssumerheide ter nagedachtenis aan Nicky Verstappen is opnieuw vernield. Een man liet zijn hond uit, toen hij zag dat het beeld ernstig was toegetakeld.

Knuffelen en voeren tijdens de eerste Lammetjesdagen

De lente hangt weer in de lucht en dat betekent ook dat de lammertijd weer is aangebroken.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten