Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssumer wil niet alleen opdraaien voor moord Bobo Jalloh

Geplaatst opwoensdag 11 december 2019 - 7:25

De Brunssumse man die verdacht wordt van de moord op Bobo Jalloh (39), wil dat zijn medeverdachten openheid van zaken geven. Tot dusver is deze 58-jarige Johan M. de enige die een volledige bekentenis aflegde over de moord in Landgraaf.

Dat steekt, zo blijkt uit betrouwbare informatie van L1. Naar eigen zeggen werkte hij immers in opdracht van de vrouw van Jalloh. Zij ontkent dat.

Lees ook: Verdachten ontkennen vooropgezet plan moord Bobo Jalloh

Geen gelukkig huwelijk
Er zijn verschillende lezingen over het conflict dat Bobo Jalloh en zijn vrouw Hadiatou (38) hadden. Zij stelt dat haar man agressief was, haar en de kinderen mishandelde en het kroost zelfs wilde uithuwelijken. Een ander besproken scenario is dat zij een nieuwe liefde vond. Ze was hoe dan ook niet langer gelukkig met Jalloh, zo blijkt uit het dossier en verschillende uitspraken in de rechtbank.

Moordplan voor Bobo
Ze besprak dit probleem in een winkel waar ze geregeld kwam. In diezelfde winkel, gerund door medeverdachte Johan R. (50), is volgens justitie het plan bekokstoofd om Jalloh te vermoorden. Johan R. zou uiteindelijk niet naar de woning van Jalloh gaan, in tegenstelling tot Johan M. en David G. (49). Hadiatou deed daar op 31 mei 2017 de deur voor ze open. Niet veel later werd Jalloh doodgestoken.

Volledige bekentenis
Winkeleigenaar Johan R. zit momenteel niet in voorarrest; hij ontkent of gebruikt zijn zwijgrecht. David, Hadiatou en de andere Johan zitten wél vast. Die laatste bekende alles op het moment dat hij werd gearresteerd in juli 2018. De vrouw daarentegen ontkent dat er sprake was van een moordplan, tot grote frustratie van de bekennende Johan. Dave doet een beroep op zijn zwijgrecht.

Even geduld
Justitie denkt het tegendeel te kunnen bewijzen, maar heeft daar nog even voor nodig. Woensdag volgt er nog een pro forma-zitting, de zevende alweer, voordat er halverwege 2020 inhoudelijk naar de zaak wordt gekeken. Tot die tijd worden er nog getuigen gehoord.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen