Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssumer wil niet alleen opdraaien voor moord Bobo Jalloh

Geplaatst opwoensdag 11 december 2019 - 7:25

De Brunssumse man die verdacht wordt van de moord op Bobo Jalloh (39), wil dat zijn medeverdachten openheid van zaken geven. Tot dusver is deze 58-jarige Johan M. de enige die een volledige bekentenis aflegde over de moord in Landgraaf.

Dat steekt, zo blijkt uit betrouwbare informatie van L1. Naar eigen zeggen werkte hij immers in opdracht van de vrouw van Jalloh. Zij ontkent dat.

Lees ook: Verdachten ontkennen vooropgezet plan moord Bobo Jalloh

Geen gelukkig huwelijk
Er zijn verschillende lezingen over het conflict dat Bobo Jalloh en zijn vrouw Hadiatou (38) hadden. Zij stelt dat haar man agressief was, haar en de kinderen mishandelde en het kroost zelfs wilde uithuwelijken. Een ander besproken scenario is dat zij een nieuwe liefde vond. Ze was hoe dan ook niet langer gelukkig met Jalloh, zo blijkt uit het dossier en verschillende uitspraken in de rechtbank.

Moordplan voor Bobo
Ze besprak dit probleem in een winkel waar ze geregeld kwam. In diezelfde winkel, gerund door medeverdachte Johan R. (50), is volgens justitie het plan bekokstoofd om Jalloh te vermoorden. Johan R. zou uiteindelijk niet naar de woning van Jalloh gaan, in tegenstelling tot Johan M. en David G. (49). Hadiatou deed daar op 31 mei 2017 de deur voor ze open. Niet veel later werd Jalloh doodgestoken.

Volledige bekentenis
Winkeleigenaar Johan R. zit momenteel niet in voorarrest; hij ontkent of gebruikt zijn zwijgrecht. David, Hadiatou en de andere Johan zitten wél vast. Die laatste bekende alles op het moment dat hij werd gearresteerd in juli 2018. De vrouw daarentegen ontkent dat er sprake was van een moordplan, tot grote frustratie van de bekennende Johan. Dave doet een beroep op zijn zwijgrecht.

Even geduld
Justitie denkt het tegendeel te kunnen bewijzen, maar heeft daar nog even voor nodig. Woensdag volgt er nog een pro forma-zitting, de zevende alweer, voordat er halverwege 2020 inhoudelijk naar de zaak wordt gekeken. Tot die tijd worden er nog getuigen gehoord.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen