Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssumer wil niet alleen opdraaien voor moord Bobo Jalloh

Geplaatst opwoensdag 11 december 2019 - 7:25

De Brunssumse man die verdacht wordt van de moord op Bobo Jalloh (39), wil dat zijn medeverdachten openheid van zaken geven. Tot dusver is deze 58-jarige Johan M. de enige die een volledige bekentenis aflegde over de moord in Landgraaf.

Dat steekt, zo blijkt uit betrouwbare informatie van L1. Naar eigen zeggen werkte hij immers in opdracht van de vrouw van Jalloh. Zij ontkent dat.

Lees ook: Verdachten ontkennen vooropgezet plan moord Bobo Jalloh

Geen gelukkig huwelijk
Er zijn verschillende lezingen over het conflict dat Bobo Jalloh en zijn vrouw Hadiatou (38) hadden. Zij stelt dat haar man agressief was, haar en de kinderen mishandelde en het kroost zelfs wilde uithuwelijken. Een ander besproken scenario is dat zij een nieuwe liefde vond. Ze was hoe dan ook niet langer gelukkig met Jalloh, zo blijkt uit het dossier en verschillende uitspraken in de rechtbank.

Moordplan voor Bobo
Ze besprak dit probleem in een winkel waar ze geregeld kwam. In diezelfde winkel, gerund door medeverdachte Johan R. (50), is volgens justitie het plan bekokstoofd om Jalloh te vermoorden. Johan R. zou uiteindelijk niet naar de woning van Jalloh gaan, in tegenstelling tot Johan M. en David G. (49). Hadiatou deed daar op 31 mei 2017 de deur voor ze open. Niet veel later werd Jalloh doodgestoken.

Volledige bekentenis
Winkeleigenaar Johan R. zit momenteel niet in voorarrest; hij ontkent of gebruikt zijn zwijgrecht. David, Hadiatou en de andere Johan zitten wél vast. Die laatste bekende alles op het moment dat hij werd gearresteerd in juli 2018. De vrouw daarentegen ontkent dat er sprake was van een moordplan, tot grote frustratie van de bekennende Johan. Dave doet een beroep op zijn zwijgrecht.

Even geduld
Justitie denkt het tegendeel te kunnen bewijzen, maar heeft daar nog even voor nodig. Woensdag volgt er nog een pro forma-zitting, de zevende alweer, voordat er halverwege 2020 inhoudelijk naar de zaak wordt gekeken. Tot die tijd worden er nog getuigen gehoord.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen