Overslaan en naar de inhoud gaan

'Brunssumer sleepte naakte tienermeisjes voor zijn lens'

Geplaatst opmaandag 28 oktober 2019 - 12:56

Een 38-jarige amateurfotograaf uit Brunssum zou minderjarige en meerjarige meisjes ronselen voor fotoshoots. Dat kwam zondag in het tv-programma Undercover in Nederland van Alberto Stegeman naar voren.

Daarbij zou Bart van de W. aan sommige meisjes gevraagd hebben naakt model te staan.

Geen betaling
Stegeman sprak met verschillende meisjes uit Brunssum en omgeving. Die vertelden over de vermeende wanpraktijken van de amateurfotograaf. Het Openbaar Ministerie laat aan L1 weten dat er sinds de zomer een onderzoek loopt naar Bart van de W. "Omdat het onderzoek nog in volle gang is, is het nog niet duidelijk of de man iets ten laste gelegd zal worden", zegt een woordvoerder.

Naakt
In de uitzending van Stegeman komt naar voren dat Van de W. in een aantal gevallen ook minderjarige meisjes fotografeerde, die hij via social media opzocht. Enkelen daarvan fotografeerde hij naakt.

Beloning
Daarnaast beloofde hij amateurmodellen die Stegeman interviewde meerdere opdrachtgevers en een beloning van soms wel honderden euro's voor de foto's. Ze kregen echter nooit wat, zeiden ze in het programma. Waarvoor de Brunssumer de foto's uiteindelijk gebruikte, is onbekend.

'In m'n nakie op foto'
Een meisje vertelt hoe ze in de fotostudio van de Brunssumer een te grote beha moest aantrekken voor de camera, maar dat weigerde ze omdat anders haar borsten zichtbaar waren. Een ander amateurmodel laat via een schriftelijke verklaring aan Stegeman weten dat Van de W. haar direct zou hebben opgesloten toen ze bij hem binnenkwam. "Ik kon nergens heen, en moest in mijn nakie op de foto gaan staan", zegt ze. Van de W. zou haar ook hebben gedwongen tot seks.

De verdachte zou daarnaast ook minderjarige meisjes een foto van zijn geslachtsdeel hebben gestuurd.

OM op de hoogte
Stegeman confronteerde Van de W. op straat in Kerkrade. Die ontkende en belde zijn advocaat, waarna hij zijn lippen stijf op elkaar hield om vervolgens te vluchten via het privéterrein van Kasteel Erenstein.

Oplichting in horeca
De man beloofde niet alleen amateurmodellen gouden bergen. Hij dupeerde ook ondernemers van twee horeca-zaken in Kerkrade en in Tilburg. De schade die de kroegbazen daarbij opliepen, nadat Van de W. feestjes bij hen organiseerde en vervolgens de rekening niet betaalde, zou zo'n duizend euro zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen