Overslaan en naar de inhoud gaan

'Brunssumer sleepte naakte tienermeisjes voor zijn lens'

Geplaatst opmaandag 28 oktober 2019 - 12:56

Een 38-jarige amateurfotograaf uit Brunssum zou minderjarige en meerjarige meisjes ronselen voor fotoshoots. Dat kwam zondag in het tv-programma Undercover in Nederland van Alberto Stegeman naar voren.

Daarbij zou Bart van de W. aan sommige meisjes gevraagd hebben naakt model te staan.

Geen betaling
Stegeman sprak met verschillende meisjes uit Brunssum en omgeving. Die vertelden over de vermeende wanpraktijken van de amateurfotograaf. Het Openbaar Ministerie laat aan L1 weten dat er sinds de zomer een onderzoek loopt naar Bart van de W. "Omdat het onderzoek nog in volle gang is, is het nog niet duidelijk of de man iets ten laste gelegd zal worden", zegt een woordvoerder.

Naakt
In de uitzending van Stegeman komt naar voren dat Van de W. in een aantal gevallen ook minderjarige meisjes fotografeerde, die hij via social media opzocht. Enkelen daarvan fotografeerde hij naakt.

Beloning
Daarnaast beloofde hij amateurmodellen die Stegeman interviewde meerdere opdrachtgevers en een beloning van soms wel honderden euro's voor de foto's. Ze kregen echter nooit wat, zeiden ze in het programma. Waarvoor de Brunssumer de foto's uiteindelijk gebruikte, is onbekend.

'In m'n nakie op foto'
Een meisje vertelt hoe ze in de fotostudio van de Brunssumer een te grote beha moest aantrekken voor de camera, maar dat weigerde ze omdat anders haar borsten zichtbaar waren. Een ander amateurmodel laat via een schriftelijke verklaring aan Stegeman weten dat Van de W. haar direct zou hebben opgesloten toen ze bij hem binnenkwam. "Ik kon nergens heen, en moest in mijn nakie op de foto gaan staan", zegt ze. Van de W. zou haar ook hebben gedwongen tot seks.

De verdachte zou daarnaast ook minderjarige meisjes een foto van zijn geslachtsdeel hebben gestuurd.

OM op de hoogte
Stegeman confronteerde Van de W. op straat in Kerkrade. Die ontkende en belde zijn advocaat, waarna hij zijn lippen stijf op elkaar hield om vervolgens te vluchten via het priv├ęterrein van Kasteel Erenstein.

Oplichting in horeca
De man beloofde niet alleen amateurmodellen gouden bergen. Hij dupeerde ook ondernemers van twee horeca-zaken in Kerkrade en in Tilburg. De schade die de kroegbazen daarbij opliepen, nadat Van de W. feestjes bij hen organiseerde en vervolgens de rekening niet betaalde, zou zo'n duizend euro zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen