Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssumer gearresteerd na poging om oog uit te drukken

Geplaatst opvrijdag 7 mei 2021 - 6:45

Een 39-jarige man uit Brunssum is gearresteerd, nadat hij een andere man met een fles op het hoofd sloeg en probeerde diens oog uit te drukken. Het voorval vond plaats in het Schutterspark.

Een justitiewoordvoerster bevestigt tegenover L1 dat de man is aangehouden.

Loslopende hond
Op maandag 26 april liep het slachtoffer met zijn hond in het park, toen hij de andere man tegen het lijf liep. De twee kregen vermoedelijk ruzie over de loslopende hond. Dat conflict liep dusdanig uit de hand dat een handgemeen volgde. De 39-jarige verdachte pakte uiteindelijk een lege fles, sloeg die kapot op het hoofd van zijn tegenstrever en drukte vervolgens een vinger in diens rechteroog.

Poging doodslag
Door toedoen van andere aanwezigen zou het conflict niet verder uit de hand zijn gelopen. De verdachte werd ingerekend en is inmiddels al voorgeleid aan de onderzoeksrechter. Die heeft besloten zijn voorarrest met minstens twee weken te verlengen, vertelt de woordvoerster van justitie. De man wordt verdacht van poging tot doodslag of, als dat geen standhoudt, zware mishandeling.

Alper Cinar, advocaat van de verdachte, wil op dit moment niet ingaan op vragen over de zaak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen