Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssumer (30) opgepakt voor binnenrijden politiebureau

Geplaatst opvrijdag 18 oktober 2019 - 9:14

Een 30-jarige man uit Brunssum is opgepakt, omdat hij verdacht wordt vrijdag in alle vroegte met een auto het politiebureau in Kerkrade te hebben geramd.

De verdachte meldde zichzelf rond 6:00 uur bij de politie. Burgemeester Petra Dassen van Kerkrade laat weten aan L1 Nieuwsshow dat deze situatie veel ernstiger had kunnen aflopen. "We willen snel weten wat daar is gebeurd."

Agenten aanwezig
De auto reed rond 5:00 uur de hoofdingang van het politiebureau aan de Kerkradersteenweg binnen. Hij zou de auto achteruit het pand hebben ingereden. De wagen kwam halverwege de voordeur tot stilstand. Op dat moment waren twee agenten aanwezig in het gebouw. Ze zaten volgens een woordvoerder aan de andere kant van het pand en hadden het aanvankelijk niet door. Ze zijn niet gewond geraakt.

Video: L1/Track'88

Lees ook: Auto met jerrycans ramt politiebureau Kerkrade

Kannen vloeistof
In de auto lagen kannen met een nog onbekende vloeistof. Er is een poging gedaan om dat in brand te steken. Het bureau is beschadigd en is afgezet voor verder onderzoek. Volgens een toevallige hardloper, die langs het politiebureau is gerend ondanks de afzettingen, is er 'heel veel politie' op de been rondom het pand.

Video: Track '88

Bedreigingen
De burgemeester laat weten dat het nog niet duidelijk is of er bedreigingen zijn geuit tegen de politie. "Ook dit moet nog onderzocht worden", aldus Dassen.

Het is volgens een politiewoordvoerder niet bekend of er recentelijk bedreigingen zijn binnengekomen bij het politiebureau. Dit wordt onderzocht. Ook wordt gekeken of er meerdere daders bij de actie betrokken waren.

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen