Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssumer (30) opgepakt voor binnenrijden politiebureau

Geplaatst opvrijdag 18 oktober 2019 - 9:14

Een 30-jarige man uit Brunssum is opgepakt, omdat hij verdacht wordt vrijdag in alle vroegte met een auto het politiebureau in Kerkrade te hebben geramd.

De verdachte meldde zichzelf rond 6:00 uur bij de politie. Burgemeester Petra Dassen van Kerkrade laat weten aan L1 Nieuwsshow dat deze situatie veel ernstiger had kunnen aflopen. "We willen snel weten wat daar is gebeurd."

Agenten aanwezig
De auto reed rond 5:00 uur de hoofdingang van het politiebureau aan de Kerkradersteenweg binnen. Hij zou de auto achteruit het pand hebben ingereden. De wagen kwam halverwege de voordeur tot stilstand. Op dat moment waren twee agenten aanwezig in het gebouw. Ze zaten volgens een woordvoerder aan de andere kant van het pand en hadden het aanvankelijk niet door. Ze zijn niet gewond geraakt.

Video: L1/Track'88

Lees ook: Auto met jerrycans ramt politiebureau Kerkrade

Kannen vloeistof
In de auto lagen kannen met een nog onbekende vloeistof. Er is een poging gedaan om dat in brand te steken. Het bureau is beschadigd en is afgezet voor verder onderzoek. Volgens een toevallige hardloper, die langs het politiebureau is gerend ondanks de afzettingen, is er 'heel veel politie' op de been rondom het pand.

Video: Track '88

Bedreigingen
De burgemeester laat weten dat het nog niet duidelijk is of er bedreigingen zijn geuit tegen de politie. "Ook dit moet nog onderzocht worden", aldus Dassen.

Het is volgens een politiewoordvoerder niet bekend of er recentelijk bedreigingen zijn binnengekomen bij het politiebureau. Dit wordt onderzocht. Ook wordt gekeken of er meerdere daders bij de actie betrokken waren.

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen