Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssumer (30) opgepakt voor binnenrijden politiebureau

Geplaatst opvrijdag 18 oktober 2019 - 9:14

Een 30-jarige man uit Brunssum is opgepakt, omdat hij verdacht wordt vrijdag in alle vroegte met een auto het politiebureau in Kerkrade te hebben geramd.

De verdachte meldde zichzelf rond 6:00 uur bij de politie. Burgemeester Petra Dassen van Kerkrade laat weten aan L1 Nieuwsshow dat deze situatie veel ernstiger had kunnen aflopen. "We willen snel weten wat daar is gebeurd."

Agenten aanwezig
De auto reed rond 5:00 uur de hoofdingang van het politiebureau aan de Kerkradersteenweg binnen. Hij zou de auto achteruit het pand hebben ingereden. De wagen kwam halverwege de voordeur tot stilstand. Op dat moment waren twee agenten aanwezig in het gebouw. Ze zaten volgens een woordvoerder aan de andere kant van het pand en hadden het aanvankelijk niet door. Ze zijn niet gewond geraakt.

Video: L1/Track'88

Lees ook: Auto met jerrycans ramt politiebureau Kerkrade

Kannen vloeistof
In de auto lagen kannen met een nog onbekende vloeistof. Er is een poging gedaan om dat in brand te steken. Het bureau is beschadigd en is afgezet voor verder onderzoek. Volgens een toevallige hardloper, die langs het politiebureau is gerend ondanks de afzettingen, is er 'heel veel politie' op de been rondom het pand.

Video: Track '88

Bedreigingen
De burgemeester laat weten dat het nog niet duidelijk is of er bedreigingen zijn geuit tegen de politie. "Ook dit moet nog onderzocht worden", aldus Dassen.

Het is volgens een politiewoordvoerder niet bekend of er recentelijk bedreigingen zijn binnengekomen bij het politiebureau. Dit wordt onderzocht. Ook wordt gekeken of er meerdere daders bij de actie betrokken waren.

Video: L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen