Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssum zet cameratoezicht in tegen jongerenoverlast

Geplaatst opdonderdag 5 augustus 2021 - 11:38

De gemeente Brunssum zet cameratoezicht in om de overlast door jongeren op de Markt in Treebeek tegen te gaan. In de wijk geldt vanaf vrijdag een samenscholingsverbod.

De gemeente heeft er volgens ZO-NWS voor gekozen om camera's op te hangen op de Markt omdat de jeugd vaak op het plein en de naastgelegen speelkuil samenkomt.

Overlast door jongeren
De gemeente Brunssum heeft al langere tijd te maken met overlast van hangjongeren. Eerst waren zij vooral actief in het centrum, daarna verplaatsten zij zich naar Treebeek. De VVD-fractie trok eind juli aan de bel over de overlast.

Volgens de partij zouden jongeren onder meer midden op straat blijven staan als verkeer er langs wil, in de nachtelijke uren overlast veroorzaken en auto's bekrassen. Ook zou er al een raam zijn ingegooid. De partij riep het gemeentebestuur op om hard te optreden.

Samenscholingsverbod
De gemeente kondigde daarop een samenscholingsverbod af. Dat verbod geldt gedurende één maand, van 6 augustus tot en met 6 september. Mocht het nodig zijn, dan wordt het verbod verlengd. Politie en handhaving houden in de wijk een oogje in het zeil.

Lees ook: Samenscholingsverbod in Treebeek na overlast hangjongeren

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen