Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Brunssum wil moestuinen in iedere wijk

Geplaatst opmaandag 15 december 2014 - 7:30

Brunssum wil stadslandbouw gaan stimuleren. Het is de bedoeling dat op termijn in elke wijk een buurtmoestuin komt. Bewoners moeten die wel zelf aanleggen.

De gemeenteraad staat unaniem achter het plan van bestuurspartij Lijst Borger. Er zijn nu al buurtmoestuinen in Brunssum-Oost en in het Schutterspark. De laatste plek wordt beheerd door Radar, die ook de kinderboerderij runt. Er zijn (nog) geen buurtbewoners bij het initiatief betrokken.

Sla en kool
De moestuin bij het Hammerhoes in Brunssum-Oost wordt beheerd door het wijkteam. Secretaris Raymond Claus heeft twee vrijwilligers gevonden die de tuin gaan onderhouden. Het gaat om een bescheiden perkje van twintig vierkante meter, waar groenten als sla en kool verbouwd gaan worden, en mogelijk fruitbomen komen te staan. De oogst moet ten goede komen aan de wijk. Het Hammerhoes wil samen eten gaan organiseren, en dan zouden de groenten in de maaltijden verwerkt kunnen worden.

Zaaigoed
Volgens wethouder Eric Geurts (PvdA) van duurzaamheid zijn er ook initiatieven in Treebeek en in Brunssum- Noord, waar de volkstuinvereniging een moestuin wil aanleggen.
Fractievoorzitter Rob Dautzenberg van Lijst Borger hoopt dat meer wijkteams hark en schoffel gaan oppakken. De wijkteams zouden dan zaaigoed en gereedschap moeten kopen, terwijl de gemeente of woningcorporatie Weller grond die niet gebruikt wordt beschikbaar kan stellen.

Gratis
Of daarvoor huur betaald moet worden en hoe hoog die prijs dan zou moeten zijn, is nog niet duidelijk. Voordeel is dat het onderhoud gratis gedaan wordt.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Groen licht voor gezonde scholen Parkstad
Ruzie in Kerkrade over subsidie voor de Voedselbank
Warm en vochtig weer: slakkenplaag in Limburg
Brandweer redt beknelde tuinier in Altweerterheide
Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen