Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssum wil moestuinen in iedere wijk

Geplaatst opmaandag 15 december 2014 - 7:30

Brunssum wil stadslandbouw gaan stimuleren. Het is de bedoeling dat op termijn in elke wijk een buurtmoestuin komt. Bewoners moeten die wel zelf aanleggen.

De gemeenteraad staat unaniem achter het plan van bestuurspartij Lijst Borger. Er zijn nu al buurtmoestuinen in Brunssum-Oost en in het Schutterspark. De laatste plek wordt beheerd door Radar, die ook de kinderboerderij runt. Er zijn (nog) geen buurtbewoners bij het initiatief betrokken.

Sla en kool
De moestuin bij het Hammerhoes in Brunssum-Oost wordt beheerd door het wijkteam. Secretaris Raymond Claus heeft twee vrijwilligers gevonden die de tuin gaan onderhouden. Het gaat om een bescheiden perkje van twintig vierkante meter, waar groenten als sla en kool verbouwd gaan worden, en mogelijk fruitbomen komen te staan. De oogst moet ten goede komen aan de wijk. Het Hammerhoes wil samen eten gaan organiseren, en dan zouden de groenten in de maaltijden verwerkt kunnen worden.

Zaaigoed
Volgens wethouder Eric Geurts (PvdA) van duurzaamheid zijn er ook initiatieven in Treebeek en in Brunssum- Noord, waar de volkstuinvereniging een moestuin wil aanleggen.
Fractievoorzitter Rob Dautzenberg van Lijst Borger hoopt dat meer wijkteams hark en schoffel gaan oppakken. De wijkteams zouden dan zaaigoed en gereedschap moeten kopen, terwijl de gemeente of woningcorporatie Weller grond die niet gebruikt wordt beschikbaar kan stellen.

Gratis
Of daarvoor huur betaald moet worden en hoe hoog die prijs dan zou moeten zijn, is nog niet duidelijk. Voordeel is dat het onderhoud gratis gedaan wordt.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Groen licht voor gezonde scholen Parkstad
Ruzie in Kerkrade over subsidie voor de Voedselbank
Limburgse zussen presenteren Duits televisieprogramma
Warm en vochtig weer: slakkenplaag in Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen