Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Brunssum wil meer politiecapaciteit in gemeente

Geplaatst opdinsdag 19 februari 2019 - 12:24

De gemeente Brunssum gaat zich bij de Limburgse politie sterk maken voor een grotere politiecapaciteit in de gemeente.

Dat antwoordt het gemeentebestuur op vragen van de VVD-fractie, die vorige maand aan de bel trok na een aantal geweldsincidenten rond de feestdagen.

Maatregelen
Hoewel de criminaliteitcijfers volgens het gemeentebestuur licht dalende zijn, was het geweld eind december aanleiding om na te denken over een aantal maatregelen. Een grotere politiecapaciteit is daar een van.

Lees ook: VVD Brunssum maakt zich zorgen om geweld

Boa
Ook het aantal buitengewone opsporingsambtenaren (boa) zal worden uitgebreid. "We zetten boa's op dit moment probleemgericht in", geeft het stadsbestuur aan. "Met de aanstaande uitbreiding krijgen we meer armslag en kunnen boa's met grote regelmaat ook in de avond en het weekend worden ingezet.

Dertig agenten
Meerdere gemeenten hebben afgelopen tijd bij de politie aangedrongen op meer blauw op straat. Ook de politie zelf wil dat Den Haag de politiecapaciteit in Limburg versterkt.

Lees ook: Politiechef Limburg gaat lobbyen voor meer agenten

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen