Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Brunssum wil meer politiecapaciteit in gemeente

Geplaatst opdinsdag 19 februari 2019 - 12:24

De gemeente Brunssum gaat zich bij de Limburgse politie sterk maken voor een grotere politiecapaciteit in de gemeente.

Dat antwoordt het gemeentebestuur op vragen van de VVD-fractie, die vorige maand aan de bel trok na een aantal geweldsincidenten rond de feestdagen.

Maatregelen
Hoewel de criminaliteitcijfers volgens het gemeentebestuur licht dalende zijn, was het geweld eind december aanleiding om na te denken over een aantal maatregelen. Een grotere politiecapaciteit is daar een van.

Lees ook: VVD Brunssum maakt zich zorgen om geweld

Boa
Ook het aantal buitengewone opsporingsambtenaren (boa) zal worden uitgebreid. "We zetten boa's op dit moment probleemgericht in", geeft het stadsbestuur aan. "Met de aanstaande uitbreiding krijgen we meer armslag en kunnen boa's met grote regelmaat ook in de avond en het weekend worden ingezet.

Dertig agenten
Meerdere gemeenten hebben afgelopen tijd bij de politie aangedrongen op meer blauw op straat. Ook de politie zelf wil dat Den Haag de politiecapaciteit in Limburg versterkt.

Lees ook: Politiechef Limburg gaat lobbyen voor meer agenten

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen