Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssum wacht met onderzoek uitstoot fijnstof Awacs

Geplaatst opmaandag 21 juni 2021 - 9:48

Het college van burgemeester en wethouders van Brunssum laat vooralsnog géén onderzoek uitvoeren naar de uitstoot van fijnstof door Awacs-vliegtuigen.

Zo is te lezen op ZO-NWS.

Tijdens de begrotingsbehandeling in november vorig jaar nam de gemeenteraad een motie aan voor zo'n onderzoek. Daarop vroeg het college de Regionale Uitvoerings Dienst (RUD) om advies.

Wachten
Die komt tot de conclusie dat het beter is om de resultaten van een soortgelijk onderzoek bij Schiphol af te wachten. Dat is medio volgend jaar afgerond.

Onmeetbaar
De RUD vraagt zich overigens af of de fijnstoot van enkel de Awacs-vliegtuigen wel te meten is. "De uitstoot van andere verbrandingsmotoren zoals het wegverkeer, industrie en landbouw is namelijk vele malen groter", schrijft de RUD in het advies.

Motie Beekdaelen
In 2019 nam de gemeenteraad van Beekdaelen een soortgelijke motie aan. De Gemeente Beekdaelen kon op navraag van onze redactie niet aangeven wat er met die motie gedaan is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen