Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Brunssum volgde grote groep van 'jonge criminelen'

Geplaatst opdonderdag 2 februari 2017 - 16:00

Brunssum heeft een jaar lang een groep van 75 jongeren gevolgd, die zich bezig hielden met criminaliteit of dreigden daarin verzeild te raken.

Het project WAKE UP is een samenwerking tussen onder meer het Openbaar Ministerie Limburg, de gemeente Brunssum, bureau Jeugdzorg en het Bureau Voortijdig School Verlaten Parkstad Limburg.

Politie-inval
Doel is om jongeren zo snel mogelijk weer op het rechte pad te krijgen zodra ze dreigen te ontsporen. Het project leidde uiteindelijk ook tot het oprollen van een criminele organisatie op 10 januari.

35.000 euro
19 personen (allen meerderjarig) werden toen opgepakt onder meer voor
autodiefstallen en roofovervallen. Ook vond de politie meerdere soort vuurwapens, ploertendoders en steekwapens. Daarnaast werd er ongeveer 35.000 euro, 1,2 kilo cocaïne, 1 kilo amfetamine en 1 liter GHB in beslag genomen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tieners opgepakt: betrokkenheid straatroven onderzocht
Verdachten in zaak Prins vertelden trots over liquidatie
Illegale prostitutie in massagesalons steeds groter probleem
Verdachten jeugdbende Parkstad voor de rechter
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen