Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssum steunt attractiepark

Geplaatst opwoensdag 10 juni 2015 - 13:10

De Brunssumse politiek gaat akkoord met steun aan themapark Nature Wonder World (NWW).

De gemeente draagt 75 mille bij aan verder onderzoek naar de haalbaarheid en financiering van het attractiepark. Oppositiepartijen PAK en BBB/Lijst Palmen zijn tegen omdat ze vinden dat de gemeente de ondernemer niet moet steunen, zeker omdat Brunssum al eerder 225 mille bijdroeg aan onderzoeken.

Bedonderd
Volgens PAK worden burgers bedonderd, omdat veel informatie over de negatieve gevolgen van NWW geheim is. De fractie twijfelt ook aan het beloofde aantal van 1700 banen. Volgens Jo Palmen komt NWW afspraken niet na. Volgens wethouder Haico Offermans (PvdA) klopt dat niet. De overige partijen zien juist grote kansen wat betreft banen, investeringen en toerisme, al wil de SP meer zekerheden dat het plan doorgaat. Die zekerheid is volgens Offermans pas te geven na de afronding van de onderzoeken over ongeveer een jaar.

Ook de provincie draagt 75 mille bij, terwijl de investeerders samen 150 mille op tafel leggen.

Youtube
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

nature wonder world, brunssum, attractiepark
Toerismeprijs Parkstad moet Nature Wonder World stimuleren
Plan voor megapretpark Brunssum van de baan
2017 cruciaal jaar voor themapark Nature Wonder World
Twijfels over miljoenensteun megapretpark
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen