Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssum start procedure voor nieuwe burgemeester

Geplaatst opdinsdag 14 mei 2019 - 17:26

Inwoners van Brunssum mogen meedenken over het type burgemeester dat de gemeente volgens hen nodig heeft.

De gemeente heeft daarvoor een oproep geplaatst op onder andere Facebook. Tot 26 mei kunnen Brunssumers hun ideeën naar de gemeente sturen. De inzendingen worden meegenomen in de uiteindelijke profielschets voor de nieuwe burgemeester.

Waarnemer
Oud-minister Gerd Leers ging op 1 januari vorig jaar aan de slag als waarnemend burgemeester in Brunssum nadat Luc Winants was opgestapt. De laatste vond dat in Brunssum een onwerkbare situatie was ontstaan.

Lees ook: Burgemeester Winants vertrekt uit Brunssum: Leers vervanger

Rust terugbrengen
Leers had als voornaamste taak de verstoorde politieke verhoudingen te herstellen tussen de lokale en de landelijke partijen in de gemeenteraad. Die waren het fundamenteel oneens over een mogelijke herindeling en over de positie van wethouder Jo Palmen.

Lees ook: Oproep Leers aan raad Brunssum: 'Heb respect voor elkaar'

Profielschets
Op dit moment ligt er al een concept-profielschets. De inzendingen van de inwoners wordt daarin meegenomen en daarna wordt een definitieve profielschets opgesteld. Vervolgens wordt de sollicitatieprocedure gestart. De gemeente hoopt dat tegen het eind van het jaar bekend is wie de nieuwe burgemeester van Brunssum wordt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen