Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Brunssum staat open voor inhaken bij fusieplannen'

Geplaatst opwoensdag 16 november 2016 - 15:19

Brunssum staat open om te mee praten over de plannen voor de fusie tussen Heerlen en Landgraaf.

Volgens burgemeester Luc Winants is de gemeenteraad van Brunssum bereid om te luisteren naar het expertteam, onder leiding van Jan Mans, dat de fusieplannen tussen Heerlen en Landgraaf onderzocht. Die fusieplannen werden dinsdag bekendgemaakt.

Lees ook: Heerlen en Landgraaf willen fuseren

Mogelijkheden
'Wij willen openstaan voor een gesprek en horen van het expertteam wat de bevindingen zijn in Heerlen en Landgraaf, wat er te leren is en wat het voor mogelijkheden biedt voor Brunssum', aldus Winants.

Pleidooi
De voorzitter van het expertteam, Jan Mans, hield dinsdag een pleidooi voor toevoeging van Brunssum en Kerkrade aan de nieuwe gemeente. Zijn redenering is dat deze gemeenten allemaal te maken hebben met dezelfde problemen, die voortkomen uit het mijnverleden.

Kritisch
Toch is Brunssum tot nu toe altijd kritisch geweest over samenwerking met andere gemeenten. Een ambtelijke fusie met Landgraaf werd onlangs nog afgewezen door de gemeenteraad. Toch denkt Winants dat er in de toekomst van alles mogelijk is. "De raad van Brunssum wil de oriëntatie voortzetten op het gebeid van samenwerkingsvormen, omdat wij ook over 10 of 15 jaar een gemeente willen zijn die aan de maat is", zegt Winants.

Lees ook: Heerlen en Landgraaf sluiten meer fusiepartners niet uit

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Burgemeester Brunssum 'zeer verrast' over fusievoorstel
Burgemeesters Kerkrade en Brunssum zien fusie niet zitten
Brunssum zegt nee tegen herindeling
Staten: fusie uitsluitend met Heerlen en Landgraaf
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen