Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Brunssum staat open voor inhaken bij fusieplannen'

Geplaatst opwoensdag 16 november 2016 - 15:19

Brunssum staat open om te mee praten over de plannen voor de fusie tussen Heerlen en Landgraaf.

Volgens burgemeester Luc Winants is de gemeenteraad van Brunssum bereid om te luisteren naar het expertteam, onder leiding van Jan Mans, dat de fusieplannen tussen Heerlen en Landgraaf onderzocht. Die fusieplannen werden dinsdag bekendgemaakt.

Lees ook: Heerlen en Landgraaf willen fuseren

Mogelijkheden
'Wij willen openstaan voor een gesprek en horen van het expertteam wat de bevindingen zijn in Heerlen en Landgraaf, wat er te leren is en wat het voor mogelijkheden biedt voor Brunssum', aldus Winants.

Pleidooi
De voorzitter van het expertteam, Jan Mans, hield dinsdag een pleidooi voor toevoeging van Brunssum en Kerkrade aan de nieuwe gemeente. Zijn redenering is dat deze gemeenten allemaal te maken hebben met dezelfde problemen, die voortkomen uit het mijnverleden.

Kritisch
Toch is Brunssum tot nu toe altijd kritisch geweest over samenwerking met andere gemeenten. Een ambtelijke fusie met Landgraaf werd onlangs nog afgewezen door de gemeenteraad. Toch denkt Winants dat er in de toekomst van alles mogelijk is. "De raad van Brunssum wil de oriëntatie voortzetten op het gebeid van samenwerkingsvormen, omdat wij ook over 10 of 15 jaar een gemeente willen zijn die aan de maat is", zegt Winants.

Lees ook: Heerlen en Landgraaf sluiten meer fusiepartners niet uit

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Burgemeester Brunssum 'zeer verrast' over fusievoorstel
Burgemeesters Kerkrade en Brunssum zien fusie niet zitten
Brunssum zegt nee tegen herindeling
Staten: fusie uitsluitend met Heerlen en Landgraaf
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen