Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssum schiet 'pgb' voor

Geplaatst opmaandag 9 februari 2015 - 8:39

De gemeente Brunssum gaat geld voorschieten voor mensen die door de problemen met de uitbetaling van hun persoonsgebonden budget (pgb) in de problemen komen.

Bij de gemeente hebben zich ruim zeventig mensen gemeld die hun geld nog niet hebben gekregen. Dat betekent dat zeker één op de acht cliënten in de problemen zit.

'Onbegrijpelijk'
Er bellen dagelijks mensen, nadat de gemeente gedupeerden opriep zich te melden. Wethouder Thomas Gelissen (CDA, Zorg) noemt het onbegrijpelijk dat mensen hun geld niet op tijd krijgen.

Met een persoonsgebonden budget kunnen mensen zelf de zorg inkopen die ze nodig hebben. Voor Brunssum gaat het om 2,6 miljoen euro.

Sociale Verzekeringsbank
De uitbetaling daarvan voor hulp in het huishouden, persoonlijke verzorging, begeleiding en jeugdhulp is op 1 januari overgeheveld naar de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Daar ontstonden grote problemen en achterstanden.

Voorschot
De gemeente schiet maandag voor het eerst enkele honderden euro’s voor. Een tweede cliënt krijgt mogelijk ook deze week geld van de gemeente, als dat vandaag nog niet is overgemaakt door de SVB.

De voorschotten haalt de gemeente weer terug bij de SVB.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

PGB-problematiek: 'Het is nog steeds één grote chaos'
Gezondheidszorg, Ouderen
'Pgb-voorschot voor zorgcentrum Pioenroos in Nieuw Bergen'
Gemeenten te laat met data pgb’s
'Zorgbureau BIZ declareerde miljoen te veel'
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen