Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssum krijgt mogelijk park voor 'straatgym'

Geplaatst opdonderdag 8 oktober 2015 - 6:05

In hartje Brunssum komt binnenkort mogelijk een calisthenics park; een verzameling toestellen om 'straatgymnastiek' te beoefenen.

Zo’n park voor 'street workout' bestaat al bijna een half jaar in Heerlen en is daar zo populair dat het al moet worden uitgebreid. Sportievelingen moeten geregeld in de 'file' staan voor ze aan de beurt zijn.

Financiën
Kenny Laurentzen (21), die het Heerlense gymparkje opzette met zijn compagnon Tommaso Cipali, nam met drie vrienden het initiatief om ook zo’n voorziening in Brunssum op te zetten. De gemeente wil daarvoor enkele duizenden euro's uittrekken mits er ook andere financiers gevonden worden. De inrichting van het park kost 7500 tot 15.000 euro.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Weert opent park voor nieuwe fitnessrage
Straatgympark Brunssum in gebruik genomen
balkongym Brunssum (2 apr 2020)
Balkongym in Brunssum tegen thuiszit-sleur
Pop-up park Heerlen blijft langer staan
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen