Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssum komt met stresstherapie voor schuldenaars

Geplaatst opdinsdag 16 juli 2019 - 11:05

Mensen met problematische schulden in Brunssum, krijgen binnenkort hulp van de gemeente om de stress die ze hebben te verminderen.

Door de zorgen bij schuldenaars te verminderen, verkleint de kans dat mensen na schuldhulpverlening weer opnieuw afglijden in de financiële problemen.

Coach
Volgens de initiatiefnemers zorgt stress er vaak voor dat mensen beslissingen nemen waardoor hun problemen alleen maar groter worden. Een coach, die de cliënten helpt zelfredzaam te worden, moet dat voorkomen. Ook wordt er waar nodig hulp van andere instanties ingeschakeld, bijvoorbeeld om mensen te leren lezen of te helpen met zoeken naar een baan.

Het project met de naam Mobility Monitoring komt bovenop de bestaande programma's voor mensen met grote schulden. Voor het project heeft de gemeente 19.000 euro uitgetrokken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen