Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssum kapt ook andere zieke bomen

Geplaatst opdinsdag 2 april 2019 - 12:50

Twee andere zieke bomen in Brunssum zijn nu ook gekapt. Een maand geleden viel door een hevige storm een zieke boom in dezelfde straat een huis binnen.

De omgevallen boom veroorzaakte op zondag 10 maart een hoop schade aan een woning aan de Spoorstraat.

Lees ook: Omgevallen boom slaat muur uit woning Brunssum

Blij
Nadat de gemeente onderzoek heeft gedaan zijn de twee overgebleven zieke esdoorns nu ook gekapt, meldt ZONWS. Omwonenden zijn blij met de actie van gemeente. Zij ondervonden vaak last van grote takken die uit de boom vielen bij een harde wind.

Lees ook: 'Omgevallen boom Brunssum was ziek'

Witrot
De zieke boom werd door een harde wind omver geblazen en sloeg een gat in de gevel van de woning. Een dag later constateerde een boomexpert bij het opruimen van de ravage dat de omgevallen boom ziek was. De wortels waren aangetast door witrot. Aan de buitenkant van de boom was niets te zien.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen