Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssum: 'Gitzwart slib is veilig'

Geplaatst opdinsdag 18 december 2018 - 16:47

Het slib dat wordt gebruikt om kuilen te dichten bij aansluitingen op de Buitenring in Brunssum is ongevaarlijk. Ook voldoet het aan de eisen van het landelijk Besluit Bodemkwaliteit en de gemeentelijk Nota Bodembeheer Grond.

Dat laat de gemeente Brunssum weten na bezorgde vragen van raadsleden en burgers. De provincie, de opdrachtgever voor de aanleg van de Buitenring, heeft aangegeven dat het slib veilig is en de gemeente heeft het geaccepteerd.

Klaverblad
Het slib wordt gebruikt in het kwart klaverblad van de aansluiting van de Buitenring op de A76. Behalve slib wordt er ook grond en zand gebruikt om de bodem aan te vullen.

Kleur
Het slib steekt met zijn donkere kleur sterk af tegen de geelbruine kleur van het zand en roept daardoor vragen op over de veiligheid. Het spul is afkomstig uit Zuid- en Midden-Limburg.

Compost
Volgens de gemeente wordt de zwarte kleur van het slib veroorzaakt door compostvorming van organisch materiaal als bladeren en takken.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen