Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssum: geen nieuwjaarsreceptie meer met ondernemers

Geplaatst opwoensdag 26 oktober 2016 - 6:00

Brunssum organiseert de nieuwjaarsreceptie niet meer met de ondernemersvereniging. Dit is besloten na kritiek uit de raad.

Oppositiepartij Progressief Akkoord (PAK) vindt dat de gemeente de schijn van belangenverstrengeling wekt doordat de ondernemersvereniging meebetaalt aan de receptie.

Schijn tegen
Die schijn wordt nog versterkt doordat enkele wethouders en raadsleden lid zijn van ondernemersvereniging Business in Brunssum (BiB).

Burgemeester Luc Winants is het niet eens met de kritiek. Toch wil hij de opzet van de receptie aanpassen, omdat die kritiek en vragen oproept. Winants wil elke schijn vermijden dat bepaalde groepen voorrang krijgen.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Leers: 'niet opnieuw burgemeester van Maastricht'
Inwoners Beekdaelen proosten op nieuwe gemeente
Burgemeester in badjas nodigt inwoners uit voor receptie
Eric Geurts nieuwe lijsttrekker PvdA in Limburg
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen