Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssum gaat PGB-gedupeerden helpen en opent meldpunt

Geplaatst opwoensdag 4 februari 2015 - 20:46

Brunssum heeft een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen waar mensen die problemen hebben met hun PGB zich kunnen melden.

De gemeente gaat voorschotten betalen aan mensen die in de problemen dreigen te komen.

Vijftig inwoners
Bij de Parkstad-gemeente meldden zich in een week tijd meer dan vijftig inwoners bij wie de uitbetaling van het persoonsgebonden budget is misgegaan. Dat is bijna 10 procent van het totale aantal inwoners met een PGB.

'Situatie onacceptabel'
Volgens wethouder Thomas Gelissen van Brunssum is het een chaos, die leidt tot grote onrust onder inwoners die financieel kwetsbaar zijn. Hij noemt de situatie onacceptabel. "Vanuit de gemeente hebben we de overheveling van de PGB-budgetten zorgvuldig begeleid. We hebben persoonlijke gesprekken gevoerd met honderden mensen. Alle zorgcontracten en zorgbudgetten zijn tijdig aangeleverd. Daardoor is het het onbegrijpelijk dat mensen nu niet hun geld krijgen."

Tot 1 januari lag de uitbetaling van de PGB’s bij de gemeente, daarna is die taak overgenomen door de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Die is vorige week begonnen met het met betalen, maar daarbij is veel misgegaan.

Telefoonnummer
Brunssum roept gedupeerden op zich te melden. Daarvoor is een speciaal telefoonnummer opengesteld: 06 2823 1851. Het nummer is bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wethouder in Brunssum stapt onverwacht op
Oud-wethouder opnieuw in college Brunssum
PGB-problematiek: 'Het is nog steeds één grote chaos'
Gezondheidszorg, Ouderen
'Pgb-voorschot voor zorgcentrum Pioenroos in Nieuw Bergen'
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen