Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssum gaat PGB-gedupeerden helpen en opent meldpunt

Geplaatst opwoensdag 4 februari 2015 - 20:46

Brunssum heeft een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen waar mensen die problemen hebben met hun PGB zich kunnen melden.

De gemeente gaat voorschotten betalen aan mensen die in de problemen dreigen te komen.

Vijftig inwoners
Bij de Parkstad-gemeente meldden zich in een week tijd meer dan vijftig inwoners bij wie de uitbetaling van het persoonsgebonden budget is misgegaan. Dat is bijna 10 procent van het totale aantal inwoners met een PGB.

'Situatie onacceptabel'
Volgens wethouder Thomas Gelissen van Brunssum is het een chaos, die leidt tot grote onrust onder inwoners die financieel kwetsbaar zijn. Hij noemt de situatie onacceptabel. "Vanuit de gemeente hebben we de overheveling van de PGB-budgetten zorgvuldig begeleid. We hebben persoonlijke gesprekken gevoerd met honderden mensen. Alle zorgcontracten en zorgbudgetten zijn tijdig aangeleverd. Daardoor is het het onbegrijpelijk dat mensen nu niet hun geld krijgen."

Tot 1 januari lag de uitbetaling van de PGB’s bij de gemeente, daarna is die taak overgenomen door de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Die is vorige week begonnen met het met betalen, maar daarbij is veel misgegaan.

Telefoonnummer
Brunssum roept gedupeerden op zich te melden. Daarvoor is een speciaal telefoonnummer opengesteld: 06 2823 1851. Het nummer is bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wethouder in Brunssum stapt onverwacht op
Oud-wethouder opnieuw in college Brunssum
PGB-problematiek: 'Het is nog steeds één grote chaos'
Gezondheidszorg, Ouderen
'Pgb-voorschot voor zorgcentrum Pioenroos in Nieuw Bergen'
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen