Overslaan en naar de inhoud gaan

Brunssum gaat PGB-gedupeerden helpen en opent meldpunt

Geplaatst opwoensdag 4 februari 2015 - 20:46

Brunssum heeft een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen waar mensen die problemen hebben met hun PGB zich kunnen melden.

De gemeente gaat voorschotten betalen aan mensen die in de problemen dreigen te komen.

Vijftig inwoners
Bij de Parkstad-gemeente meldden zich in een week tijd meer dan vijftig inwoners bij wie de uitbetaling van het persoonsgebonden budget is misgegaan. Dat is bijna 10 procent van het totale aantal inwoners met een PGB.

'Situatie onacceptabel'
Volgens wethouder Thomas Gelissen van Brunssum is het een chaos, die leidt tot grote onrust onder inwoners die financieel kwetsbaar zijn. Hij noemt de situatie onacceptabel. "Vanuit de gemeente hebben we de overheveling van de PGB-budgetten zorgvuldig begeleid. We hebben persoonlijke gesprekken gevoerd met honderden mensen. Alle zorgcontracten en zorgbudgetten zijn tijdig aangeleverd. Daardoor is het het onbegrijpelijk dat mensen nu niet hun geld krijgen."

Tot 1 januari lag de uitbetaling van de PGB’s bij de gemeente, daarna is die taak overgenomen door de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Die is vorige week begonnen met het met betalen, maar daarbij is veel misgegaan.

Telefoonnummer
Brunssum roept gedupeerden op zich te melden. Daarvoor is een speciaal telefoonnummer opengesteld: 06 2823 1851. Het nummer is bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wethouder in Brunssum stapt onverwacht op
Oud-wethouder opnieuw in college Brunssum
PGB-problematiek: 'Het is nog steeds één grote chaos'
Gezondheidszorg, Ouderen
'Pgb-voorschot voor zorgcentrum Pioenroos in Nieuw Bergen'
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen