Overslaan en naar de inhoud gaan

BRULAAP GEBOREN IN GAIAZOO!

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 13:36

Beschuit met muisjes in GaiaZOO, want daar is afgelopen zaterdag een rode brulaap geboren.

Dat laat de dierentuin uit Kerkrade in een persbericht weten.

Vol trots
Het is voor het eerst dat GaiaZOO een brulaapbaby mag verwelkomen. Volgens de dierentuin zorgt de kersverse moeder voor haar kleintje als een ervaren moeder. Vol trots showt ze zelfs haar baby aan de doodshoofdapen, waar de rode brulapen hun verblijf mee delen.

Stevig vasthouden
Brulapen hebben een draagtijd van ongeveer zes maanden. Dierenverzorgers zagen paar dagen voor de bevalling al aan het gedrag van het vrouwtje dat het niet lang meer zou duren voordat de kleine zich aan zou dienen. Toch is het altijd een verrassing wanneer het jong daadwerkelijk geboren wordt. Na de geboorte hield de pasgeborene zich meteen stevig vast aan zijn moeder, om zich na zo'n vier weken naar de rug van de moeder te verplaatsen.

Of de muisjes blauw of roze zijn, wordt pas duidelijk als het jong zelfstandig rond begint te klauteren. GaiaZOO heeft sinds 2017 een koppeltje rode brulapen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen