Overslaan en naar de inhoud gaan

BRULAAP GEBOREN IN GAIAZOO!

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 13:36

Beschuit met muisjes in GaiaZOO, want daar is afgelopen zaterdag een rode brulaap geboren.

Dat laat de dierentuin uit Kerkrade in een persbericht weten.

Vol trots
Het is voor het eerst dat GaiaZOO een brulaapbaby mag verwelkomen. Volgens de dierentuin zorgt de kersverse moeder voor haar kleintje als een ervaren moeder. Vol trots showt ze zelfs haar baby aan de doodshoofdapen, waar de rode brulapen hun verblijf mee delen.

Stevig vasthouden
Brulapen hebben een draagtijd van ongeveer zes maanden. Dierenverzorgers zagen paar dagen voor de bevalling al aan het gedrag van het vrouwtje dat het niet lang meer zou duren voordat de kleine zich aan zou dienen. Toch is het altijd een verrassing wanneer het jong daadwerkelijk geboren wordt. Na de geboorte hield de pasgeborene zich meteen stevig vast aan zijn moeder, om zich na zo'n vier weken naar de rug van de moeder te verplaatsen.

Of de muisjes blauw of roze zijn, wordt pas duidelijk als het jong zelfstandig rond begint te klauteren. GaiaZOO heeft sinds 2017 een koppeltje rode brulapen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen