Overslaan en naar de inhoud gaan

Bruis wil festival ombouwen tot zitevenement voor 3000 man

Geplaatst opvrijdag 13 augustus 2021 - 20:59

De organisatie van Bruis gaat het festival in Maastricht nog proberen om te bouwen tot een zitevenement. Zo hoopt Bruis 3000 bezoekers te mogen ontvangen.

Dat vertelt organisator Richard Loomans vrijdagavond in een extra uitzending van L1mburg Centraal over de coronapersconferentie.

Lees ook: Rutte: 'Hopelijk 20 september afscheid van coronaregels'

Tegenvaller
Tijdens deze persconferentie gaf demissionair premier Mark Rutte aan dat ook de komende tijd een maximum geldt van 750 bezoekers per dag voor een evenement waarbij geen 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden. Mits bezoekers van tevoren geldige coronapapieren laten zien. Bruis hoopte op een toegestane groepsgrote van 3000 man, waarop het festival zich tot nu toe ook heeft ingesteld.

Zitevenement
De organisatie gaat in samenspraak met de gemeente kijken of dit toch mogelijk is. Dan wordt het festival omgebouwd tot een zitevenement met vaste plaatsen voor 3000 bezoekers. "Dan gebruiken we twee derde van de capaciteit. Bij sportevenementen mag dat ook, heeft het kabinet verteld", aldus Loomans. Of het een haalbare situatie is, weet Loomans niet. Maar hij wil alles op alles zetten om te kijken wat nog mogelijk is. "De artiesten zijn betaald, het podium is betaald, de zzp'ers zijn ingehuurd. We gaan kijken wat we kunnen doen."

Op 30 augustus begint de opbouw van het festival, dat vrijdag 3 tot en met zondag 5 september plaatsvindt.

Organisator Richard Loomans heeft moeite met de maatregelen, gekeken naar wat er juist wel mag in de sportbranche:

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen