Overslaan en naar de inhoud gaan

Bruis: 'Meest gunstige scenario verlies van 25.000 euro'

Geplaatst opvrijdag 3 september 2021 - 10:24

Het Bruis festival in Maastricht koerst af op een verliesgevende editie. In het meest gunstige scenario gaat het festival een verlies van 25.000 euro draaien.

"Voor ons als organisatie is het een bittere pil", zegt Richard Loomans van de organisatie op L1 Radio.

Minder bezoekers
Het festival mikte in eerste instantie op 3000 bezoekers per dag. Na de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en 'coronaminister' Hugo de Jonge moest de organisatie het roer omgooien. Bruis heeft er toen voor gekozen om maximaal 750 bezoekers per dag toe te laten. "We hadden al ongeveer 2700 kaarten per dag verkocht. We hebben alle bezoekers terugbetaald en daarna is de kaartverkoop opnieuw gestart."

Lees ook: Bruis Maastricht gaat door: geen zitfestival

Verlies
Loomans noemt het niet alleen voor de organisatie een bittere pil. "Voor de bezoekers ook. Dat we in het meest gunstige scenario een verlies van 25.000 euro draaien, weegt niet op tegen het plezier en de ervaring die iedereen weer gaat krijgen", zegt hij. "Het doorgaan van het festival is voor ons heel belangrijk. We willen graag laten zien dat we weer kunnen starten."

Lees ook: dEUS vervangt White Lies op Bruis

Onbegrip
De organisatie van het Maastrichtse festival snapt niet waarom er bij Formule 1 en voetbalwedstrijden duizenden bezoekers welkom zijn. "Dat is niet uit te leggen. Ja, ze werken daar met zitplaatsen, maar we zien allemaal de beelden. En die mensen blijven echt niet allemaal zitten." Bruis sluit daarom zaterdag 11 september aan bij de Unmute Us-demonstratie in Maastricht. "Er is veel animo voor. Veel mensen melden zich aan", zegt Loomans.

Lees ook: Demonstratie in Maastricht tegen evenementenbeleid kabinet

Het Bruis festival vindt dit weekend plaats en gaat vrijdagavond van start.

Video L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen